«Καθάρισε» τη Λειψία η Σίτι - Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Ερυθρός
i

© Photo by Maja Hitij/Getty Images

«Καθάρισε» τη Λειψία η Σίτι - Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Ερυθρός

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:02 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 05.10.2023

Η ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ζορίστηκε κόντρα στη Λειψία, αλλά πήρε αυτό που άξιζε, δηλαδή τη νίκη με 3-1 στη «Red Bull Arena», ενώ Ερυθρός Αστέρας και Γιουνγκ Μπόις ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 σε ένα φοβερό ματς.

Άκρως χορταστικά ήταν τα παιχνίδια για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου στο Champions League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να τα βρίσκει λίγο σκούρα κόντρα στη Λειψία, αλλά να παίρνει τη νίκη με 3-1 μέσα στη Γερμανία και να παραμένει στην κορυφή, ενώ Ερυθρός Αστέρας και Γιουνγκ Μπόις μοιράστηκαν από δύο γκολ (2-2) και από έναν βαθμό.

ΛΕΙΨΙΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-3

Οι «πολίτες» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχαν το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά, ενώ δεν άργησε να έρθει η ώρα των πολλών ευκαιριών. Η αρχή έγινε στο 14' με ένα σουτ του Φόντεν που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ ο ίδιος απείλησε και μετά από πέντε λεπτά με νέο σουτ, το οποία ήταν εξίσου καλό, αλλά κατέληξε κι αυτό άουτ. Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, την τρίτη... κάηκε.

Συγκεκριμένα, στο 25' ο Λιούις «σέρβιρε» στον... ασταμάτητο Φόντεν κι εκείνος με ένα φοβερό πλασέ έγραψε το 0-1. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με τον Χάαλαντ στο 31' και το 43', όμως ο Νορβηγός δεν βρήκε δίχτυα για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη οι «ταύροι» είχαν ιδανικό ξεκίνημα, αφού βρήκαν δίχτυα στην πρώτη τους αξιοσημείωτη ευκαιρία. Ο Πόουλσεν με μία πολύ ωραία μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Οπέντα κι εκείνος με ένα υποδειγματικό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσια, κάνοντας το 1-1.

Δεν κατάφερε να αντέξει όμως η γερμανική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τη λύση στο 84', όταν ο Άλβαρες μετά από ασίστ του Ντοκού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, ενώ στο 90+2' ο Αργεντινός χτύπησε ξανά κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 1-3.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ 2-2

Στη Σερβία το ματς ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να στέκονται το ίδιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν από μία καλή στιγμή στο ξεκίνημα. Στο 4' απείλησαν οι Ελβετοί με ένα σουτ του Μαλές, που πέρασε άουτ, ενώ έπειτα από δύο λεπτά απάντησαν οι γηπεδούχοι με τον Εντιαγέ, του οποίου το σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρατσιόπι.

Τελικά αυτοί που ευτύχισαν να προηγηθούν ήταν οι Σέρβοι. Στο 35' ο Μπουκαρί με μία φοβερή μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Εντιαγέ, που με ένα τελείωμα ακριβείας έγραψε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελβετοί τα έφεραν όλα τούμπα! Μόλις στο 48' έγινε η αρχή με την ισοφάριση από τον Ούγκρινιτς έπειτα από ασίστ του Μοντέιρο, ενώ στο 61' ο Ιτέν με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε τη ολική ανατροπή, σημειώνοντας το 1-2.

Παρόλο που του... κόπηκαν τα πόδια, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να γλιτώσει στο τέλος έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 88ο λεπτό ο Κρασό τροφοδότησε τον Μπουκαρί κι εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ