Μεγάλη Νιούκαστλ διέλυσε την Παρί με «τεσσάρα» - «Λευκή» ισοπαλία μεταξύ Ντόρτμουντ και Μίλαν
i

©Photo by Stu Forster/Getty Images

Μεγάλη Νιούκαστλ διέλυσε την Παρί με «τεσσάρα» - «Λευκή» ισοπαλία μεταξύ Ντόρτμουντ και Μίλαν

Δημήτρης Χούπης 00:01 - 05.10.2023

Η Νιούκαστλ πήρε τεράστια νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 4-1, την ίδια ώρα που Ντόρτμουντ και Μίλαν ήρθαν ισόπαλες (0-0) για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου.

Το Champions League επέστρεψε στο St. James' s Park και μαζί επέστρεψαν και οι νίκες, αφού η Νιούκαστλ επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 4-1 και πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς μετά από είκοσι χρόνια. 

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στις «Καρακάξες», η οποία είχε αρκετές ευκαιρίες, σε αντίθεση με την Παρί Σεν Ζερμέν η οποία είχε την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο η ομάδα του Έντι Χάου τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 17ο λεπτό.

Ο Μαρκίνιος έκανε σοβαρό λάθος, ο Ίσακ πήρε την μπάλα σούταρε, ο Ντοναρούμα απέκρουσε και ο Αλμιρόν στο ριμπάουντ έκανε το 1-0. Στο 39' μετά από μια «τρελή» φάση ο Γκιμαράες έκανε σέντρα, ο Μπερν με κεφαλιά σκόραρε το 2-0 και έβαλε φωτιά στο St. James's Park. Το γκολ ελέγθηκε από το Var, αλλά τελικά μέτρησε, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στις «Καρακάξες».

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Έντι Χάου βρήκε και τρίτο γκολ με τον Λόνγκσταφ. Ο οποίος με σουτ από πλάγια θέση «νίκησε» τον Ντοναρούμα. Έξι λεπτά μετά η Παρί μείωσε με τον Λουκά Ερναντές. Το τελικό 4-1 το διαμόρφωσε ο Σαρ στο 90+2' με ένα φοβερό σουτ, το οποίο κατέληξε στο «παραθυράκι» του Ντοναρούμα. 

Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0 

Ντόρτμουντ και Μίλαν έφεραν «λευκή» ισοπαλία (0-0) για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Champions League, σε ένα «φτωχό» παιχνίδι από θέμα φάσεων. 

Στο πρώτο μέρος η Ντόρτμουντ πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τόσο την κατοχή, αλλά και τις παραπάνω φάσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 43' Μπανσεμπαϊνί έκανε ένα σουτ, αλλά ο Μενιάν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τη Μίλαν να απειλεί πρώτη. Ο Πούλισικ με ένα ωραίο σούτ πήγε να «νικήσει» τον Κομπέλ, ο οποίος απέκρουσε εξαιρετικά. Ο ρυθμός του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βγάλουν φάση, δίχως όμως να καταφέρουν να απειλήσουν  την αντίπαλη εστία. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (3ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ