Η Λανς πήρε τον «τελικό» με τη Σεβίλλη και την «πέταξε» εκτός Ευρώπης - Ισοπαλία στην Ολλανδία ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και Άρσεναλ
i

©printscreen

Η Λανς πήρε τον «τελικό» με τη Σεβίλλη και την «πέταξε» εκτός Ευρώπης - Ισοπαλία στην Ολλανδία ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και Άρσεναλ

Ιάσονας Τσίλης 21:44 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:14 - 12.12.2023

Η Λανς επικράτησε 2-1 της Σεβίλλης και ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τα playoff του Europa League, στερώντας από τους Ανδαλουσιανούς την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ισοπαλία 1-1 για Αϊντχόφεν και Άρσεναλ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το οποίο δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στην αναμέτρηση που έκρινε την 3η θέση του 2ου ομίλου του Champions League, η Λανς επικράτησε 2-1 της Σεβίλλης και την άφησε εκτός Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το οποίο ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, Αϊντχόφεν και Άρσεναλ ήραν ισόπαλες 1-1.

Λανς -Σεβίλλη 2-1

Η ομάδα της Ανδαλουσίας έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και απείλησε με τον Ράκιτιτς στο 29'.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν χαμηλός με τη Λανς να δίνει προτεραιότητα στην άμυνα της.

Στο δεύτερο μέρος πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να κερδίσει ένα... τουλάχιστον αμφισβητούμενο πέναλτι στο 62', το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φρανκόφσκι.

Η Σεβίλλη δίχως να έχει πολλά περιθώρια, πίεσε ασφυκτικά το τελευταίο μισάωρο του αγώνα, ψάχνοντας δύο γκολ για να προκριθεί στα playoff του Europa League. Οι Ισπανοί κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι στο 75'. Ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Σαμπά να αποκρούει εντυπωσιακά, ωστόσο είχε πατήσει εκτός γραμμής πριν την εκτέλεση και έτσι ο διαιτητής, έδειξε επανάληψη.

Ο στόπερ της Σεβίλλης δεν λάθεψε για δεύτερη φορά και με εξαιρετική εκτέλεση «α λα πανένκα» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το «χρυσό» δεύτερο γκολ που έψαχναν και η Λανς μάλιστα, πήρε τη νίκη στο τέλος, με γκολ του Σοτόκα στο 96', μετά από υποδειγματική επίθεση των Γάλλων, βάζοντας έτσι το «κερασάκι» στην τούρτα σε μια σημαντική πρόκριση στα playoff του Europa League.

Αϊντχόφεν - Άρσεναλ 1-1

Αϊντχόφεν και Άρσεναλ τέθηκαν αντιμέτωπες σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Οι Ολλανδοί απείλησαν δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο με τους Πέπι και Βέρτεσεν, με τον δεύτερο μάλιστα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά.

Η Άρσεναλ... ισοφάρισε τα δοκάρια 10 λεπτά αργότερα με τον Ελνένι, ο οποίος πήγε να πετύχει ένα απίθανο γκολ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Τελικά οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ στο 42'. Μετά από ωραία ανάπτυξη της ομάδας του Αρτέτα από δεξιά, ο Νέλσον έδωσε στον Ενκέτια, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση, λίγο μέσα από την περιοχή και με τη βοήθεια του δοκαριού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Αϊντχόφεν απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο 51' μετά από εξαιρετική συνεργασία των Πέπι και Βέρτεσεν, με τον δεύτερο να βρίσκει δίχτυα με ωραίο τελείωμα.

Οι δύο ομάδες, απελευθερωμένες από το άγχος έχασαν ευκαιρίες στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, με την Άρσεναλ να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR.

Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι ήταν τα απόλυτα αουτσάιντερ και έκαναν την υπέρβαση «παίζοντας τα ρέστα τους» για την πρόκριση
CHAMPIONS LEAGUE

17:49 - 12.12.2023

Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι ήταν τα απόλυτα αουτσάιντερ και έκαναν την υπέρβαση «παίζοντας τα ρέστα τους» για την πρόκριση

Από απόλυτα αουτσάιντερ, έφτασαν να παίζουν την πρόκριση στο Champions League στην τελευταία στροφή του ομίλου. Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πάνε σε ένα τελικό που ο «κερδισμένος τα παίρνει όλα».

Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την Άρσεναλ να παίρνει την πρωτιά στον όμιλο και την Αϊντχόφεν να προκρίνεται ως δεύτερη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ