Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι ήταν τα απόλυτα αουτσάιντερ και έκαναν την υπέρβαση «παίζοντας τα ρέστα τους» για την πρόκριση

Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι

i

© Glomex

Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι ήταν τα απόλυτα αουτσάιντερ και έκαναν την υπέρβαση «παίζοντας τα ρέστα τους» για την πρόκριση

Πάνος Κορομηλάς 17:49 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 12.12.2023

Από απόλυτα αουτσάιντερ, έφτασαν να παίζουν την πρόκριση στο Champions League στην τελευταία στροφή του ομίλου. Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πάνε σε ένα τελικό που ο «κερδισμένος τα παίρνει όλα».

Η κληρωτίδα της UEFA, έστειλε Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ίδιο όμιλο. Δύο ευρωπαϊκά μεγαθήρια που ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης, καμία ομάδα μικρού ή μεσαίου βεληνεκούς δε θέλει να συναντήσει μαζί. 

Η Κοπεγχάγη και η Γαλατάσαράι ήταν εν τέλει τα δύο κλαμπ που συμπλήρωσαν τον όμιλο με τις ελπίδες τους για διάκριση να είναι σίγουρα περιορισμένες σε πρώτη ανάγνωση. Όλα όμως αποδεικνύονται στον αγωνιστικό χώρο και μετά τις πέντε «στροφές» του ομίλου, οι δύο σύλλογοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους και ετοιμάζονται για έναν μεταξύ τους «τελικό», που στέλνει τον νικητή στην επόμενη φάση του UEFA Champions League

Οι δύο ομάδες μπήκαν με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στη μάχη του ομίλου. Οι Σκανδιναβοί πιο συμπαγείς, με μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα, χωρίς πολλά ρίσκα. Η Γαλατασαράι των πολλών εκατομμυρίων σαφώς πιο πλούσια επιθετικά, με σπουδαία ονόματα αλλά και με μεγαλύτερα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία. Και οι δύο προσεγγίσεις πάντως όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος απέδωσαν. 

Για να έχουν την τύχη στα χέρια τους, χρειάστηκε να κάνουν και οι δύο υπερβάσεις. Οι νίκες τους επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδεικνύονται καθοριστικές για την οικονομία του ομίλου και είναι αυτές που τους στέλνουν να παίξουν τον «τελικό» πρόκρισης (12/12, 22:00). Σημαντική επίσης η ισοπαλία της Κοπεγχάγης με τη Μπάγερν Μονάχου και εκείνη της Γαλατασαράι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Τουρκία. 

Τα δύο αουτσάιντερ λοιπόν, «βραχυκύκλωσαν» την ομάδα του Τεν Χαχ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, έκαναν πολύτιμες υπερβάσεις και κατέκτησαν το δικαίωμα να ονειρεύονται τη συνέχεια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο νικητής στην αναμέτρηση της Δανίας κλειδώνει θέση στους «16», ο χαμένος μπλέκει και ελπίζει σε δώρο της Μπάγερν Μονάχου για να έχει συνέχεια στην Ευρώπη μέσω του Europa League. 

Απευκταίο σενάριο και για τις δύο η ισοπαλία, καθώς έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι εκείνοι που συνεχίζουν, εάν φυσικά κερδίσουν τους -βαθμολογικά- αδιάφορους Γερμανούς.