Ο Κέιν επιστρέφει στην Αγγλία για να... θυμηθεί τα παλιά!

Χάρι Κέιν

i

©PrtScr

Ο Κέιν επιστρέφει στην Αγγλία για να... θυμηθεί τα παλιά!

Πάνος Κορομηλάς 12:51 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 12.12.2023

Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενείται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (12/12, 22:00) και ο Χάρι Κέιν γυρίζει στην Αγγλία για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή του στους Βαυαρούς.

Ένα μεγάλο ντέρμπι βάσει ονομάτων. Μια αναμέτρηση δίχως ιδιαίτερο κίνητρο για την ομάδα του Τούχελ και ένα ματς ζωής και θανάτου για τους «κόκκινους διαβόλους». Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζονται για μια λαμπερή ευρωπαϊκή βραδιά και ο Χάρι Κέιν επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» για πρώτη φορά μετά τη μετακίνησή του στη Γερμανία. 

Τα επιτεύγματα του στο νησί τον καθιστούν ως έναν από τους πιο επιτυχημένους φορ των τελευταίων ετών. Η επαφή του με τα δίχτυα ήταν μοναδική και μαρτυράται από τους αριθμούς. Σε 14 χρόνια παρουσίας στην Τότεναμ, έγραψε της δική του ιστορία και έγινε θρύλος όχι μόνο της ομάδας, αλλά ολόκληρης της Premier League

Ο απολογισμός του, 280 γκολ και 64 ασίστ σε 435 εμφανίσεις μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει. Έγινε ο μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ, ξεπέρασε τον θρυλικό Τζίμι Γκριβς και βοήθησε τους «πετεινούς» να τρυπήσουν το ταβάνι τους σε πολλές περιπτώσεις, με χαρακτηριστικότερη την πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League το 2019. Παράλληλα, είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του Αγγλικού πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Άλαν Σίρερ και ηγείται της λίστας με τα περισσότερα γκολ στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. 

Όπως ήταν φυσικό, αποτέλεσε «μήλο της έριδος» για τους μεγαλύτερους συλλόγους της Αγγλίας. Ο ίδιος όμως δεν επέλεξε να φύγει, παρά μόνο όταν ήρθε στην επιφάνεια η προοπτική της Μπάγερν Μονάχου. Εντάχθηκε λοιπόν στο σύνολο του Τούχελ και με την πορεία του ως τώρα στη Γερμανία επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: πως μπορεί να σκοράρει απέναντι σε όλους.

Τα γήπεδα της Αγγλίας αποδεδειγμένα του πηγαίνουν. Στη μονομαχία της Μπάγερν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε μια έδρα που γνωρίζει καλά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγαπά να πληγώνει. Τέσσερα γκολ στα τελευταία του πέντε ματς στο «θέατρο των ονείρων», ενώ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Μόναχο. 

Μπορεί η ομάδα του να έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και να μην «καίγεται» για κάποιο αποτέλεσμα, όμως είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναβιώσει την εμπειρία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, από μια ευρωπαϊκή βραδιά σε ένα γήπεδο που θα «βράζει», με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Τεν Χαχ.