Έγραψε ιστορία η Μπόρνμουθ: Έφυγε για πρώτη φορά νικήτρια από το «Όλντ Τράφορντ»

Ντομινίκ Σολάνκε

i

©printscreen

Έγραψε ιστορία η Μπόρνμουθ: Έφυγε για πρώτη φορά νικήτρια από το «Όλντ Τράφορντ»

Κώστας Τσιακλής 14:30 - 10.12.2023

Η Μπόρνμουθ θριάμβευσε με 3-0 στο «Όλντ Τράφορντ» και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπόρνμουθ ήταν άκρως εντυπωσιακή στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου (12/10) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού συνέτριψε την αντίπαλο της με 3-0. Σκόρερ για τα «κεράσια» είχαν χριστεί οι Ντομινίκ Σολάνκε, Φίλιπ Μπίλινγκ και Μάρκος Σενέσι.

Κάπως έτσι η ομάδα του Άντονι Ιραόλα έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και τις τελευταίες επτά αγωνιστικές μετράει πλέον πέντε νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα (από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ»), γεγονός που αντιστοιχεί σε 16 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες εννέα αγωνιστικές τα «κεράσια» δεν είχαν πανηγυρίσει νίκη και είχαν αποσπάσει μόλις τρεις βαθμούς.

Η νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ταυτόχρονα και ιστορική αφού αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που έφυγε νικήτρια από το «Όλντ Τράφορντ». Η Μπόρνμουθ λοιπόν σε έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις με τους «κόκκινους διαβόλους» είχε πάρει μόλις ένα βαθμό, δεχόμενη πέντε ήττες (και έχοντας μια ισοπαλία). Πάντως η Μπόρνμουθ έγινε και η τρίτη ομάδα που επικρατεί εκτός έδρας με 3-0 της Γιουνάιτεντ, μετά τις Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Η άλλη φορά που η Μπόρνμουθ έφυγε με βαθμολογικό κέρδος από το «Όλντ Τράφορντ» ήταν τον Μάρτιο του 2017, όταν οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Μάλιστα η ομάδα του Έντι Χάου τότε αγωνιζόταν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Άντριου Σέρμαν. Το σκορ είχε ανοίξει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο ο Μάρκος Ρόχο, με τον Τζόσουα Κινγκ να ισοφαρίζει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω αναμέτρηση ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα.

Τα αποτελέσματα της Μπόρνμουθ στο «Όλντ Τράφορντ»

17/05/2016 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 Μπόρνμουθ
04/03/2017 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 Μπόρνμουθ
13/12/2017 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 Μπόρνμουθ
30/12/2018 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1 Μπόρνμουθ
04/07/2020 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-2 Μπόρνμουθ
09/12/2023 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3 Μπόρνμουθ

Σε κατάσταση «σοκ» ο Τεν Χαχ: Εμεινε μόνος του να κοιτάει το κενό μετά την βαριά ήττα από την Μπόρνμουθ (vid)
PREMIER LEAGUE

08:33 - 10.12.2023

Σε κατάσταση «σοκ» ο Τεν Χαχ: Εμεινε μόνος του να κοιτάει το κενό μετά την βαριά ήττα από την Μπόρνμουθ (vid)

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαχ δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα του γνώρισε ταπεινωτική ήττα με 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» από την Μπόρνμουθ.

Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!