Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι θέλουν να κάνουν «check in στους 8» του Champions League
i

© Intime

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι θέλουν να κάνουν «check in στους 8» του Champions League

Γιάννης Λιβανός 09:50 - 06.03.2024

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενούν Λειψία και Κοπεγχάγη, έχοντας πάρει σκορ πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League από το πρώτο παιχνίδι.

Το βράδυ της Τετάρτης (06/03, 22:00) διεξάγονται τα επαναληπτικά παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι με Λειψία και Κοπεγχάγη αντίστοιχα για της φάση των «16» του Champions League. Σε αυτά τα δύο ματς υπάρχουν σαφώς δύο ακλόνητα φαβορί...

Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία (22:00, Cosmote Sport2, Mega)

Η «βασίλισσα» υποδέχεται τη Λειψία, έχοντας αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση χάρη στο γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ στο πρώτο ματς.

Η εν λόγω αναμέτρηση παρουσιάζεται πιο ενδιαφέρουσα από την έτερη της βραδιάς και αυτό γιατί το σύνολο του Μάρκο Ρόζε (Λειψία) υπήρξε ανταγωνιστικό και στο πρώτο παιχνίδι, πραγματοποιώντας μάλιστα και κάποιες επικίνδυνες επιθέσεις προς την εστία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ποιότητα της Λειψίας είναι εγνωσμένη, ωστόσο οι παίκτες της γερμανικής ομάδας ήταν αναποτελεσματικοί και δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις φάσεις τους σε κάποιο τέρμα, εν αντιθέσει με τη Ρεάλ.

Επιπλέον, έγινε μπόλικη συζήτηση για το γκολ, το οποίο της ακυρώθηκε στο 2ο λεπτό, το οποίο σημείωσε ο Σλάγκερ, λόγω οφσάιντ του Χένρικς.

Για τον Κάρλο Αντσελότι, λείπουν οι γνωστοί μακροχρόνια απόντες Κουρτουά, Μιλιτάο και Αλάμπα. Από την άλλη για τη Λειψία απουσιάζουν ο τιμωρημένος Σιμακάν (στόπερ και δεξί μπακ), ενώ είναι εκτός και ο Κλόστερμαν (στοπερ).

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί - Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Κρόος, Μπέλιγχαμ = Βινίσιους, Ροντρίγκο.

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάσι - Χένρικς, Όρμπαν, Λουκεμπά, Ράουμ – Χαϊνταρά, Σλάγκερ, Σίμονς, Όλμο - Οπεντά, Σέσκο.

Μάντσεστερ Σίτι-Κοπεγχάγη (22:00, Cosmote Sport4)

Πιο εύκολο είναι το έργο που έχει η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έφτασε αρκετά εύκολα στον στόχο της στο πρώτο παιχνίδι, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές Φόντεν και Ντε Μπρόινε.

Προφανώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα προβεί και σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς, ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του ενόψει του ντέρμπι κορυφής με τη Λίβερπουλ στο «Anfield» για την 28η αγωνιστική της Premier League.

Μοναδικό πρόβλημα, πάντως, για τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης είναι ο τραυματίας Γκρίλις.

Η Κοπεγχάγη από την άλλη θα προσπαθήσει και πάλι να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο απέναντι σε μία σαφώς ανώτερη και ποιοτικότερη ομάδα. Εκτός πλάνων είναι ο βασικός μεσοεπιθετικός Κλάεσον λόγω τραυματισμού, όπως και οι Φαλκ (βασικός μεσοεπιθετικός), Γκονσάλβες (μέσος) και Λεράγκερ (μεσοεπιθετικός). Απουσιάζει εδώ και καιρό ο αμυντικός Κοτσολάβα. Επιστρέφουν από τραυματισμό Μπόιλεσεν (αμυντικός) Άνκερσεν (αμυντικός).

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον - Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Γκβάρντιολ - Κόβατσιτς, Ρόδρι - Φόντεν, Άλβαρες, Ντοκού - Χάαλαντ.

Κοπεγχάγη (Γιάκομπ Νέεστρουπ): Γκραμπάρ - Γέλερτ, ΜακΚένα, Βάβρο, Μέλινγκ – Κλεμ, Μάατσον, Μπάρντζι - Ασουρί, Ελγιουνούσι, Κορνέλιους.