Και στο τέλος περνάει -κάνοντας πάρτι- η Μπάγερν!

Και στο τέλος περνάει -κάνοντας πάρτι- η Μπάγερν!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:52 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:42 - 06.03.2024

Η σαφώς ανώτερη Μπάγερν δεν χρειάστηκε καν να ιδρώσει για να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από τον πρώτο αγώνα και επικρατώντας άνετα 3-0 της... άχρωμης Λάτσιο προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Μπορεί να μην είναι στα καλύτερα της, μπορεί να ήταν με την πλάτη στον τοίχο λόγω της ήττας στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είναι η Μπάγερν. Μία από τις κορυφαίες ομάδες στον πλανήτη. Και το (απ)έδειξε για ακόμη μία φορά, «καθαρίζοντας» την κατώτερη Λάτσιο με 3-0 δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα. Έτσι, οι Βαυαροί πήραν το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε με διάθεση να πιέσει και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους «λατσιάλι» αναγκαστικά να έχουν περιοριστεί σε πιο παθητικό ρόλο, χωρίς όμως να έχουν διάθεση να κλειστούν στο δικό τους μισό. Μετά από κάποιες επικίνδυνες προσπάθειες ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Βαυαρών, στο 17', όταν το πλασέ του Κέιν από το όριο της περιοχής πέρασε για λίγο άουτ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν κάποια μέτρα στο γήπεδο, ενώ στο 37' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με την κεφαλιά-ψαράκι του Ιμόμπιλε από πολύ κοντινή απόσταση να περνάει άουτ. Στο φινάλε του πρώτου μέρους όμως οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές και... πάτησαν τους αντιπάλους τους.

Συγκεκριμένα, στο 39ο λεπτό άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από... στραβοκλοτσιά του Γκερέρο ο Κέιν πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μόλις μετά από ένα λεπτό «άγγιξαν» και το δεύτερο γκολ, με τον Μουσιάλα να χάνει τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά αυτό που δεν έκανε εκείνος το έκανε ο Μίλερ στο 45+2' με κεφαλιά έπειτα από σέντρα-σουτ του Ντε Λιχτ, γράφοντας το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι «λατσιάλι» προσπάθησαν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες και γενικότερα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά δεν το κατάφεραν. Αντίθετα, ήταν τέτοια η φόρα που είχε η γερμανική ομάδα από το εντυπωσιακό φινάλε του πρώτου μέρους, που η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια. Και μετά από δύο ευκαιρίες με Μουσιάλα και Γκερέρο στο 54' και το 59' αντίστοιχα ήρθε το τρίτο γκολ. Έπειτα από απόκρουση του Προβεντέλ σε σουτ του Σανέ, ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 3-0.

Ένα σκορ, που έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, παρόλο που η Μπάγερν θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βρει κι άλλο τέρμα, αφού ήταν μονίμως με την μπάλα στα πόδια, ενώ στο 75' είχε και τεράστια ευκαιρία, με τον Μίλερ να σημαδεύει το δοκάρι από πλάγια θέση. Όπως και να'χει, οι Βαυαροί πέρασαν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.