Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Προβεντέλ με τη Λάτσιο

Προβεντέλ

Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Προβεντέλ με τη Λάτσιο

Στέλιος Βαρδάκης 11:25 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 24.02.2024

Την ανανέωση του Ιβάν Προβεντέλ ανακοίνωσε η Λάτσιο που υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ιταλική ομάδα έως το 2027.

«Έδεσε» τον Ιβάν Προβεντέλ με νέο συμβόλαιο η Λάτσιο. Ο Ιταλός τερματοφύλακας υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του με του «Λατσιάλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Ο Προβεντέλ είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας της Ρώμης και τη φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί σε 34 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, έχει σκοράρει και ένα γκολ στο ματς των ομίλων του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο τέλος του αγώνα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του Σάρι και της χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας, οποίος αποδείχθηκε «χρυσός» στην οικονομία του ομίλου.

Η Ιταλική ομάδα τον απέκτησε από τη Σπέτσια το καλοκαίρι του 2022 έναντι ενός ποσού που ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λάτσιο:

«Η S.S. Lazio είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση του συμβολαίου του Ιβάν Προβεντέλ.

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 2022, ο γεννημένος το 1994 αμυντικός έχει χαράξει γρήγορα πρωταγωνιστικό ρόλο για τον εαυτό του στην ομάδα του προπονητή Σάρι, μέσα από σκληρή δουλειά και υψηλές επιδόσεις.

Ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στην μπιανκοσελέστε με συνολικά 45 συμμετοχές και 22 clean sheets, λαμβάνοντας επίσης το βραβείο του MVP - Καλύτερου τερματοφύλακα της Serie A TIM 2022/2023.

Η δεύτερη σεζόν του ξεκίνησε τουλάχιστον με εξαιρετικό τρόπο: η νικητήρια κεφαλιά του την πρώτη αγωνιστική του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αγώνων που τελείωσε χωρίς να δεχθεί γκολ στο ενεργητικό του ανήλθε σε 45 μετά τη χθεσινή πειστική εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Τορίνο, ένα ματς στο οποίο ξεχώρισε για άλλη μια φορά για τις πολύτιμες επεμβάσεις του και την προσεκτική καθοδήγηση ολόκληρης της αμυντικής γραμμής».