Απίθανη ανατροπή της Λουγκάνο κόντρα στη Μπεσίκτας - Κράτησε στο «μηδέν» τη Λιλ η Κλάκσβικ
i

©PrtScr

Απίθανη ανατροπή της Λουγκάνο κόντρα στη Μπεσίκτας - Κράτησε στο «μηδέν» τη Λιλ η Κλάκσβικ

Κώστας Τσιακλής 21:44 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:00 - 05.10.2023

Η Λουγκάνο βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Μπεσίκτας όμως έφτασε στην ανατροπή και πήρε το τρίποντο. Η Κλάκσβικ κράτησε στη «λευκή» ισοπαλία τη Λιλ.

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League. Το ματς που ξεχώρισε ήταν σαφέστατα το Μπεσίκτας - Λουγκάνο στο οποίο οι Ελβετοί ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-0. Η Κλάκσβικ κράτησε στη «λευκή» ισοπαλία τη Λιλ.

Στο ματς που έγινε στην Τουρκία η Μπεσίκτας προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στη Λουγκάνο όμως οι Ελβετοί εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή. Το σκορ άνοιξε στο 38' με κεφαλιά ο Αμπουμπακάρ ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το δεύτερο γκολ στο 52'. Οι Τούρκοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 62' όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ροσιέρ.

Η Λουγκάνο εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και έκανε μια απίθανη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81΄ο Αλισέδα μείωσε σε 2-1 ενώ ο Βλάντι ισοφάρισε σε 2-2 στο 86'. Το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε με αυτογκόλ του Έρικ Μπαϊγί. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπριζ έφυγε με το διπλό από τη Νορβηγία αφού επικράτησε με 0-1 της Μπόντο Γκλιμπτ.

Με αυτά τα αποτελέσματα Λουγκάνο και Μπριζ είναι ισόβαθμες με τέσσερις βαθμούς ενώ Μπεσίκτας και Μπόντο Γκλιμπτ έχουν από ένα βαθμό.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η «λευκή» ισοπαλία στο Κλάκσβικ - Λιλ. Η ομάδα από τα Νησιά Φερόε κράτησε στο «μηδέν» την αντίπαλο της και πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα: 

Α' Όμιλος: Κλάκσβικ 0-0 Λιλ

Α' Όμιλος: Ολίμπια Λιουμπλιάνας 0-1 Σλόβαν Μπρατισλάβας

Β΄ Όμιλος: Μπρεϊντάμπλικ 0-1 Ζόρια

Β΄ Όμιλος: Γάνδη 2-0 Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γ' Όμιλος: Αστάνα 1-2 Βικτόρια Πλζεν 

Γ' Όμιλος: Μπαλκάνι 2-0 Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Δ' Όμιλος: Μπεσίκτας 2-3 Λουγκάνο

Δ' Όμιλος: Μπόντο Γκλιμπτ 0-1 Κλαμπ Μπριζ