Η ανάλυση της Opta για τις πιθανότητες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Conference League

Η ανάλυση της Opta για τις πιθανότητες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Conference League

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:11 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 23.02.2024

Η κλήρωση για τη φάση των «16» του Conference League έφερε αντιμέτωπους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ αντίστοιχα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δεν έλειψε να έρθει και η ανάλυση των δεδομένων από την Opta, η οποία θεωρεί οριακά αουτσάιντερ για την πρόκριση στην επόμενη φάση τις δύο ελληνικές ομάδες.

Η κλήρωση για τη φάση των «16» του Europa Conference League χαμογέλασε στις ελληνικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ΠΑΟΚ με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Τόσο η Ισραηλινή ομάδα όσο και η Κροατική δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση «εύκολη λεία» για τις ελληνικές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μεγαθήρια που να μην τους επιτρέπουν αν ονειρεύονται να συνεχίσουν και προχωρήσουν ακόμη περισσότερο στη διοργάνωση.

Λίγη ώρα, μετά την κλήρωση, η Opta δεν παρέλειψε να κάνει και την ανάλυση των δεδομένων, η οποία θεωρεί οριακά αουτσάιντερ για την πρόκριση στην επόμενη φάση τις δύο ελληνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έχουν 46,6% πιθανότητες να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει 45,3%, ενώ για πορεία μέχρι τα ημιτελικά οι αριθμοί της Opta πέφτουν στο 18,6% και 16,5% αντίστοιχα.

Όσον αφορά το μεγάλο φαβορί, ο υπερυπολιστής της Opta προβλέπει την Άστον Βίλα με 41,9%, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Λιλ με 24,8%, την ίδια ώα που οι δύο ελληνικές ομάδες είναι πολύ χαμηλά.