Η UEFA δεν αποδέχεται τη συμπεριφορά των χούλιγκαν της Λέγκια και ξεκίνησε έρευνα για τα επεισόδια (vid)

Η UEFA δεν αποδέχεται τη συμπεριφορά των χούλιγκαν της Λέγκια και ξεκίνησε έρευνα για τα επεισόδια (vid)

Κώστας Τόπας 14:19 - 01.12.2023

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για το χάος που προκάλεσαν οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας πριν την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα. Οι Πολωνοί χούλιγκαν επιτέθηκαν στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί.

Ξέφυγε η κατάσταση έξω από το γήπεδο της Άστον Βίλα πριν από τον αγώνα για το Conference League με την Λέγκια Βαρσοβίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι δεν επιτράπηκε στους φιλοξενούμενους οπαδούς να μπουν στο γήπεδο, μετά τον τραυματισμό τριών αστυνομικών κι επεισοδίων που ξέσπασαν γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Η «Daily Mail» μάλιστα έδωσε νέα στοιχεία σχετικά με την επίθεση των Πολωνών στους αστυνομικούς του Μπέρμιγχαμ λέγοντας ότι χούλιγκαν της Λέγκια πυρπόλησαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους τρεις το βράδυ της Πέμπτης (30/11)καθώς τους πέταξαν φωτοβολίδες πριν από τον αγώνα με την Άστον Βίλα.

Συνολικά 14 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν 39 άτομα. Πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τα βίαια γεγονότα στο Μπέρμιγχαμ κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων πλάνα που δείχνουν τα ρούχα ενός αξιωματικού να παίρνουν φωτιά από τα πεταμένα πυροτεχνήματα. Οι αρχές αποφάσισαν τελικά να μην επιτρέψουν στους οπαδούς της Λέγκια να εισέλθουν στο γήπεδο.

Η UEFA από την πλευρά της, βλέποντας όλα αυτά, αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα και σε ανακοίνωσή της τόνισε:. «Η UEFA καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη βία που σημειώθηκε γύρω από τον αγώνα μεταξύ της Άστον Βίλα και της Λέγκια Βαρσοβίας. Η UEFA βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής όλων των επίσημων εκθέσεων από τον αγώνα πριν αποφασίσει για τυχόν επόμενα βήματα».