Η UEFA αποθέωσε τον Ποντένσε για την εμφάνιση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Άναψε τη σπίθα για την ανατροπή» (vid)

Ντάνιελ Ποντένσε

i

© Intime

Η UEFA αποθέωσε τον Ποντένσε για την εμφάνιση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Άναψε τη σπίθα για την ανατροπή» (vid)

Πάνος Κορομηλάς 13:13 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 20.03.2024

Η UEFA «έβγαλε το καπέλο» στον Ντάνιελ Ποντένσε για την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μέσα από μια ανάρτηση στα social media.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν καθοριστικός στην ιστορική ανατροπή του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Πορτογάλος χαφ πέτυχε γκολ και έδωσε δύο ασίστ, στο 6-1 του «ερυθρολεύκων», έχοντας σημαντική συνεισφορά στην εξασφάλιση της πρόκρισης. Άνοιξε το σκορ στο 10΄ και δημιούργησε σε δύο περιπτώσεις για Φορτούνη και Ελ Κααμπί, ανοίγοντας τον δρόμο για αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Η UEFA μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram, αποθέωσε τον 28χρονο εξτρέμ για την εμφάνιση του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χαρακτηρίζοντας τον ως τον παίκτη που έθεσε τις βάσεις για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Παρέθεσε μάλιστα και βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του, γράφοντας στη λεζάντα: «Ο Ποντένσε άναψε τη «σπίθα» για την ανατροπή».

Τη φετινή σεζόν, ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί σε 35 αγώνες, με απολογισμό 12 γκολ και οκτώ ασίστ. Υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει αποκτήσει σταθερή θέση στη βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον κόσμο του στο πλευρό του στη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε

Επόμενος αντίπαλός για την ελληνική ομάδα στη φάση των «8» θα είναι η Φενέρμπαχτσε.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, ο Ολυμπιακός θα παλέψει στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League χωρίς τους οπαδούς του!

Θυμίζουμε πως ο τουρκικός σύλλογος τιμωρήθηκε με απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της από την UEFA και έτσι δεν θα τους έχει στο πρώτο ματς στο Φάληρο κι όπως όλα δείχνουν, το ίδιο θα συμβεί και μία εβδομάδα αργότερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από... επίσημα χείλη, ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημες συστάσεις της UEFA, ο κόσμος των Πειραιωτών δεν θα βρεθεί στην Τουρκία για αυτήν την πολύ σπουδαία αναμέτρηση για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί πως κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις αναμετρήσεις μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, με τους φιλοξενούμενους οπαδούς των δύο ομάδων να μην δίνουν το «παρών» σε Μάξιμιρ και Τούμπα.