Έπαιξε... μπάλα και ο Μαρινάκης - Η κίνηση που έκανε τη διαφορά

Μαρινάκης - Μεντιλίμπαρ

i

Μαρινάκης - Μεντιλίμπαρ/©Intime

Έπαιξε... μπάλα και ο Μαρινάκης - Η κίνηση που έκανε τη διαφορά

Διονύσης Βερβελές 08:21 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:25 - 20.03.2024

Η κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού που πέρασε και στους παίκτες…

Όταν μία ομάδα καταφέρνει να πάρει μία επική πρόκριση όπως αυτήν που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ανατρέποντας το εις βάρος του 1-4 σε 1-6, τότε ακόμη και οι λεπτομέρειες έχουν παίξει το ρόλο τους, μικρό ή μεγάλο.

Μία λεπτομέρεια, όμως, ακριβώς μετά το 1-4 των Ισραηλινών στο Καραϊσκάκη, έπαιξε σίγουρα μεγάλο ρόλο στη συνέχεια των «ερυθρόλευκων».

Αυτό έχει να κάνει με την είδηση που κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι, πως ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης φώναξε μετά το ματς τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι δυο τους συμφώνησαν σε ανανέωση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Μία κίνηση αρκετά σημαντική και μάλιστα με μεγάλο νόημα.

Το μήνυμα στους παίκτες

Ολυμπιακός Ολυμπιακός/©Intime

Η κίνηση αυτή δεν είχε να κάνει μόνο με την ομάδα, έτσι ώστε να σταματήσει και όλη παραφιλολογία αναφορικά με τον πάγκο του Ολυμπιακού και τι θα γίνει το καλοκαίρι. Αλλά ήταν και ένα μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Επί της ουσίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στους παίκτες, χωρίς... να τους μιλήσει!

Έστειλε το δικό του μήνυμα στους ποδοσφαιριστές τονίζοντάς τους πως ο Μεντιλίμπαρ είναι αυτός ο οποίος θα αναλάβει τη δημιουργία της ομάδας που θα επιστρέψει στην κορυφή. Οπότε θα είναι αυτός ο οποίος και θα αποφασίσει για το μέλλον και την τύχη των παικτών που είναι αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ.

Περνώντας έτσι μέσα στ' αποδυτήρια πως ο Μεντιλίμπαρ και μετά από το καλοκαίρι, αυτός θα είναι που θα κάνει κουμάντο στην ομάδα. Οπότε θα πρέπει και όλοι να είναι αποφασισμένοι να δείξουν στον προπονητή τους τι αξίζουν. Όπως και έκαναν άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» στη Σερβία με τη Μακάμπι, από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Για αυτό ήταν και σημαντική η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να μιλήσει και να δώσει τα χέρια με τον Μεντιλίμπαρ. Μία κίνηση η οποία έπαιξε το ρόλο της και στο να έρθει η πρόκριση, έπαιξε… δηλαδή μπάλα και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ομάδας.

Αυτό που βγαίνει προς τα έξω, για την ώρα, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, είναι πως ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει ακόμη υπογράψει, αλλά έχει συμφωνήσει και έχει πει το «ναι». Κάτι, λοιπόν, το οποίο αναμένεται ενδεχομένως να γίνει το προσεχές διάστημα και να τελειώσει και το τυπικό της υπόθεσης.