Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν στο πρωτάθλημα του Καζακστάν - Έχουν περάσει από Ολυμπιακό

Γιάννης Μασούρας και Βασίλης Καραγκούνης

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν στο πρωτάθλημα του Καζακστάν - Έχουν περάσει από Ολυμπιακό

Κώστας Τόπας 11:06 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 20.03.2024

Στο πρωτάθλημα του Καζακστάν, το οποίο θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Πέμπτη (21/03, 21:45) στην «OPAP Arena», αγωνίζονται δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ποιοι είναι αυτοί.

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί το Καζακστάν στην OPAP Arena στις 21 Μαρτίου 2024 σε μονό αγώνα ως γηπεδούχος και αν νικήσει θα παίξει στον τελικό των πλέι οφ στις 26 Μαρτίου με τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Γεωργία και Λουξεμβούργο, για μια θέση στη Γερμανία.

Στόχος της «γαλανόλευκης» είναι να πάρει τη νίκη κόντρα στο Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τον τελικό, όπου εκεί θα παίξει εκτός έδρας. Σε περίπτωση που επικρατήσει και στον τελικό, τότε θα προκριθεί στο Euro της Γερμανίας, για πρώτη φορά μετά το 2012, ενώ θα δώσει το παρών σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Οι δύο Έλληνες

Αξιο αναφοράς είναι ότι στο Καζακστάν αγωνίζονται δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αμφότεροι έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τους Γιάννη Μασούρα και Βασίλη Καραγκούνη. Ο πρώτος μάλιστα μετακόμισε στη χώρα της Κεντρικής Ασίας τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την Κηφισιά, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025.

Ο 27χρονος μπακ αποχώρησε από την Κηφισιά, έχοντας σημειώσει 21 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Μιέντζ Λεγκνίτσα με την οποία πραγματοποίησε 14 συμμετοχές. Στην Ελλάδα έχει επίσης, αγωνιστεί με τις φανέλες του Ολυμπιακού, της ΑΕΛ, του Πανιωνίου και της Παναχαϊκής, ενώ στο εξωτερικό έχει αγωνιστεί με την Γκόρνικ Ζάρμπζε και την Σπάρτα Ρότερνταμ.

Οσον αφορά την περίπτωση του Βασίλη Καραγκούνη, ο 30χρονος Έλληνας μέσος μετά από σχεδόν δύο χρόνια στην Καλαμάτα πήρε την απόφαση να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του μακριά από τη χώρα, υπογράφοντας στη Ζένις, η οποία συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του Καζακστάν. Συγκεκριμένα, η νέα ομάδα του πρώην ανασταλτικού χαφ της «Μαύρης Θύελλας» εδρεύει στην Αστάνα και βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης και στο -3 από την κορυφή.

Ο Καραγκούνης πριν την Καλαμάτα έπαιξε, μεταξύ άλλων, σε Άρη, Πλατανιά, Ηρακλή και Τορπέντο της Γεωργίας, ενώ νεαρός πέρασε από τα τμήματα υποδομής του Ατρόμητου, της ιταλικής Ρετζίνα και του Ολυμπιακού. Στους «ερυθρόλευκους» μάλιστα έγινε το 2012 επαγγελματίας.