Προβάδισμα για να παίξει με ΠΑΟΚ η Ρόζεμποργκ, βλέπει Άρη η Μπεσίκτας

Ο Βινσέν Αμπουμακάρ

i

©printscreen

Προβάδισμα για να παίξει με ΠΑΟΚ η Ρόζεμποργκ, βλέπει Άρη η Μπεσίκτας

Ορέστης Καδδάς 22:36 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 11.08.2023

Μπεσίκτας και Ρόζεμποργκ ήταν τα φαβορί στα ζευγάρια τους και το απέδειξαν παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης μετά το πρώτο παιχνίδι απέναντι σε Νέφτσι Μπακού και Χαρτς αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης πρέπει πρώτα να περάσουν τα δύσκολα εμπόδια της Χάιντουκ Σπλιτ και της Ντιναμό Κιέβου προτού κοιτάξουν παρακάτω, αλλά σίγουρα έριχναν κλεφτές ματιές στο τί γινόταν στα ζευγάρια των αντιπάλων τους για τη φάση των πλέι-οφ του Conference League. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είδε τη Μπεσίκτας να νικάει άνετα τη Νέφτσι Μπακού με 3-1 εκτός έδρας δείχνοντας την ανωτερότητά της. Οι Τούρκοι πήραν ισχυρό προβάδισμα νικώντας με 3-0 χάρη στα γκολ των Βινσέν Αμπουμπακάρ (14΄), Τζάκσον Μουλεκά (26΄) και Σαλίχ Ουτσάν (62'). Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Αζέροι ήταν να μειώσουν στο 79' με τον Λεμπόν.

Ντεμπούτο έκανε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Τούρκων, ο Άντε Ρέμπιτς, που ήρθε από τη Μίλαν. Έτσι, η ρεβάνς της 17 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη μοιάζει να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα κυρίως εξαιτίας της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Από την άλλη η Ρόζεμποργκ μπορεί να πήρε προβάδισμα με 2-1 επί της σκωτσέζικης Χαρτς στο Τρόντχάιμ, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς, καθώς οι Νορβηγοί δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση όπως δείχνει και η 8η θέση στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Παρά ταύτα στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Φρέντρικσεν (14') και Νέλσον (45+1'). 

Οι «Καρδιές» στο δεύτερο ημίχρονο μείωσαν στο 78' με γκολ από το βαρύ πυροβολικό τους, τον Λόρενς Σάνκλαντ, που την περασμένη χρονιά πέτυχε 24 γκολ στο πρωτάθλημα. Η ρεβάνς είναι την Πέμπτη στις 17 Αυγούστου.