Τελικός Conference League με Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ στην OPAP Arena; Τι λέει η UEFA, τι έχει πει ο Μπαλτάκος

OPAP Arena

i

©Intime

Τελικός Conference League με Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ στην OPAP Arena; Τι λέει η UEFA, τι έχει πει ο Μπαλτάκος

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:55 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 15.03.2024

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena».

Οι επικές προκρίσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League, διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες της Ελλάδας για κατάληψη της 15ης θέσης της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Σε ένα συγκλονιστικό ματς, ο Ολυμπιακός έφερε τα πάνω-κάτω κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε ονειρική πρόκριση για τους «8» του Conference League!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο ότι η κλήρωση μπορεί να βγάλει αντιμέτωπες τις δύο ελληνικές ομάδες μεταξύ τους. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena»;

Σε όλες τις ανακοινώσεις που έχουν κοινοποιηθεί, ποτέ δεν έχει διατυπωθεί ο παραμικρός αστερίσκος για αλλαγή έδρας σε περίπτωση που κάποια ελληνική ομάδα βρεθεί στον τελικό, πόσω μάλλον στο εξαιρετικά ακραίο σενάριο που βρεθούν δύο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, είχε ρωτηθεί στη συνέντευξη Τύπου για τις 100 μέρες που απομένουν για τη διεξαγωγή του τελικού, ρωτήθηκε σχετικά. Συγκεκριμένα, η ερώτηση ήταν: «Αν κάποια από τις δύο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν ακόμα στο Conference League φτάσει στον τελικό, θα γίνει κανονικά στην OPAP Arena;»

Η απάντηση του ισχυρού άνδρα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν άφησε πολλές παρερμηνείες: «Γιατί να φτάσει μία από τις δύο; Να φτάσουν και οι δύο! Και βεβαίως θα γίνει εδώ ο τελικός! Εννοείται! Δεν αλλάζει ο τελικός! Μακάρι να είναι και οι δύο εκεί...».

Οι τελευταίες πληροφορίες του Sportal από την UEFA αναφέρουν ότι δεν υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα με την έδρα του τελικού του Europa Conference League και αυτός θα γίνει κανονικά στην OPAP Arena, ακόμα και με ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουν στο μυαλό τους ότι υπάρχουν πολύ πιο δύσκολα σενάρια που υπάρχει περίπτωση να διαχειριστούν ως σενάριο τελικού. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ίδια η ΑΕΚ είναι σαφώς υπέρ του να γίνει κανονικά ο τελικός στο γήπεδό της, διότι έχει ποντάρει πάρα πολλά σε αυτό το γεγονός, σε ό,τι αφορά στα οργανωτικά, οικονομικά θέματα, αλλά και σε αυτό του κύρους στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερο τις τελευταίες ώρες, έχει αναπτυχθεί φημολογία σύμφωνα με την οποία εφόσον έστω και μία ελληνική ομάδα καταφέρει να κάνει την απόλυτη υπέρβαση και φτάσει στον τελικό, τότε το εν λόγω σπουδαίο ματς θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, που είναι να πραγματοποιηθεί του χρόνου και συγκεκριμένα στο Βρότσλαβ. Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο να γίνει στη Βαρσοβία, αλλά και πάλι στην Πολωνία.

Η ώρα και το κανάλι της κλήρωσης Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ
CONFERENCE LEAGUE

08:38 - 15.03.2024

Η ώρα και το κανάλι της κλήρωσης Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ μετά τις σπουδαίες ανατροπές που έκαναν κόντρα σε Μακάμπι και Ντίναμο αντίστοιχα πήραν την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League. Το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά. Το κανάλι της κλήρωσης.

Σύμφωνα με αυτή τη... ροή πληροφοριών υπάρχει «άτυπη συμφωνία» που δικαιολογείται από τους περίφημους «λόγους ασφαλείας». Σε μια τέτοια περίπτωση, ο τελικός του Europa Conference League του 2025 θα οριστεί εκ νέου στην «OPAP Arena». Ξεκαθαρίζεται, πάντως, πως δεν υπάρχει η παραμικρή επιβεβαίωση του εν λόγω σεναρίου από οποιαδήποτε πλευρά.