Daily Mail: Ευρεία η χρήση κοκαΐνης στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και του Βόρειου Λονδίνου
i

Ολντ Τράφορντ / ©intime

Daily Mail: Ευρεία η χρήση κοκαΐνης στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και του Βόρειου Λονδίνου

Sportal newsroom 15:54 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 17.01.2023

Σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail στα ντέρμπι του Μάντσεστερ και του Βόρειου Λονδίνου στο 80% των τουαλετών υπήρχαν ίχνη κοκαΐνης.

Είναι γνωστό ότι στα αγγλικά γήπεδα η χρήση κοκαΐνης είναι διαδεδομένη. Κάτι τέτοιο ήρθε να επιβεβαιώσει η Daily Mail, καθώς σε έρευνά της μετά τα ντέρμπι του Μάντσεστερ και του Βόρειου Λονδίνου, ανακάλυψε ότι στο 80% των τουαλετών υπήρχαν ίχνη της ναρκωτικής ουσίας.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος των αγώνων, άνθρωποι του αγγλικού μέσου ήλεγξαν τις τουαλέτες και παρατήρησαν, στις επιφάνειες των περισσότερων υπήρχαν εκτεταμένα ίχνη αυτού του ναρκωτικού.

Μάλιστα και στην οικογενειακή κερκίδα, ένας δημοσιογράφος της Daily Mail αντίκρισε στη θήκη του ρολού τουαλέτας λευκή σκόνη. 

Το ίδιο συνέβη και στο Ολντ Τράφορντ. Εκεί ένα ράφι στη τουαλέτα χρησιμοποιόταν για να γίνει η χρήση. Στοιχεία της αστυνομίας έδειξαν ότι οι εντολές απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα της Αγγλίας και της Ουαλίας είναι περισσότερη φέτος, σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο. 

Τα στοιχεία που έβγαλε στη φόρα μάλιστα η Μονάδα Αστυνόμευσης Ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου τη προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι: 

  • Εκδόθηκαν 343 εντολές απαγόρευσης μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2022 και της 31ης Δεκεμβρίου 2022, αριθμός αυξημένος κατά 230% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο της περιόδου 2021-22.
  • α περιστατικά που αφορούσαν τη χρήση ναρκωτικών από οπαδούς αυξήθηκαν κατά 42%.

«Συμβαίνει παντού, από τους αγώνες της Premier League μέχρι το επίπεδο των Non League. Λαμβάνουμε τακτικά αναφορές από τα μέλη μας για ανακάλυψη λευκής σκόνης στις τουαλέτες, στο πάτωμα των κερκίδων, ακόμη και έξω από τα γήπεδα. Η ποσότητα των ναρκωτικών που παίρνουν οι οπαδοί είναι πρωτοφανής σε ορισμένους αγώνες», ήταν τα λόγια του κ. Λιούις, πρώην αστυνομικού.

«Καθώς βλέπουμε περισσότερα βίαια περιστατικά, η κοκαΐνη είναι ένας από τους παράγοντες μαζί με το αλκοόλ που θα τα κάνει χειρότερα και θα κάνει τους ανθρώπους πιο βίαιους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος αξιωματικός ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αρχηγός της αστυνομίας, Μαρκ Ρόμπερτς.

Από τη μεριά της η Ένωση Αξιωματικών Ασφάλειας Ποδοσφαίρου τόνισε στους συλλόγους ότι τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά για να αποτραπί η χρήση της ναρκωτικής ουσίας στα γήπεδα: 

  • Tη μεγαλύτερη χρήση σκύλων ανιχνευτών
  • την αφαίρεση επίπεδων επιφανειών από το εσωτερικό των καμπίνων τουαλέτας
  • και τον ψεκασμό των επιφανειών με ένα ειδικό χημικό για να αποτραπεί η χρήση τους για την κατανάλωση κοκαΐνης

«Ο σύλλογος υιοθετεί μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στα ναρκωτικά στο γήπεδο Tottenham Hotspur και η αύξηση της χρήσης ναρκωτικών είναι ένα ανησυχητικό ζήτημα στην ευρύτερη κοινωνία. Ο σύλλογος συνεργάζεται στενά με τη Μητροπολιτική Αστυνομία για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και όποιος βρεθεί με παράνομες ουσίες μέσα στο γήπεδο απαγορεύεται», ήταν η ανακόινωση της Τότεναμ.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υιοθετεί μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής απέναντι στην κατάχρηση παράνομων ουσιών και θα συνεχίσει να πατάει όσους επιδιώκουν να φέρουν ή να κάνουν χρήση παράνομων ουσιών στο γήπεδό μας. Η χρήση παράνομων ουσιών στα γήπεδα είναι ένα συλλογικό ζήτημα στο άθλημά μας, καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία, και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές για την εξάλειψή της από το ποδόσφαιρο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το Old Trafford θα παραμείνει ένα περιεκτικό και ασφαλές μέρος για όλους τους οπαδούς μας να έρχονται και να υποστηρίζουν την ομάδα», υποστήριξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ανακοίνωσή της.