Η UEFA θυμήθηκε το «ασημένιο» γκολ του Δέλλα κόντρα στην Τσεχία (vid)

Ελλάδα - Τσεχία

i

© Intime

Η UEFA θυμήθηκε το «ασημένιο» γκολ του Δέλλα κόντρα στην Τσεχία (vid)

Η αναφορά της UEFA στο γκολ του Δέλλα που έκρινε την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τσεχία, εκείνο το αξέχαστο καλοκαίρι του 2004.

Μέσα από το Tik Tok, η UEFA θυμήθηκε το «χρυσό» γκολ του Δέλλα, το οποίο δεν θα ξεχαστεί ποτέ! 

Το καλοκαίρι του 2004, η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε το έπος κι έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμματα. 

Έπειτα από μία ξέφρενη πορεία, το σύνολο του Ρεχάγκελ αισίως στον ιστορικό ημιτελικό της 1ης Ιουλίου του 2004. Ένα 90λεπτο και κάτι παραπάνω, χώριζε τη χώρα μας από τον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό. Το τελευταίο εμπόδιο μέχρι εκεί, η παρέα των Πετρ Τσεχ και Μίλαν Μπάρος. 

Μία από τις καλύτερες εκδοχές της Τσεχίας μέχρι σήμερα, η οποία έκανε μεγάλα όνειρα για κατάκτηση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ελλάδα άντεξε στην πίεση και το σφυροκόπημα των Τσέχων και οδήγησε το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο, χρειάστηκε μόλις μία φάση, ένα άγγιγμα της μπάλα για να συνεχιστεί το απόλυτο έπος. 

Ο Βασίλης Τσιάρτας εκτελεί το κόρνερ, Κατσουράνης και Δέλλας μπαίνουν με δύναμη στο πρώτο δοκάρι και ο δεύτερος την ακουμπάει όσο χρειάζεται για να κάνει το 1-0. Ο «Κολοσσός της Ρόδου» έστειλε ένα ολόκληρο έθνος στον έβδομο ουρανό και την ομάδα του στον τελικό.

Σοκ στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής ερευνάται για τον θάνατο 19χρονης φοιτήτριας - Υπέστη εμφράγματα την ώρα που έκαναν έρωτα
SPORT+

10:23 - 03.02.2024

Σοκ στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής ερευνάται για τον θάνατο 19χρονης φοιτήτριας - Υπέστη εμφράγματα την ώρα που έκαναν έρωτα

Ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι ύποπτος για τον μυστηριώδη θάνατο 19χρονης φοιτήτριας, η οποία «κατέληξε» έπειτα από απανωτά εμφράγματα.

Το συγκεκριμένο τέρμα μάλιστα εκτός από καθοριστικό ήταν και ιστορικό, καθώς πρόκειται για το τελευταίο «silver goal» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μετά το τέλος του Euro της Πορτογαλίας, το IFAB, το οποίο καθορίζει τους κανόνες του αθλήματος πήρε την απόφαση να καταργήσει αυτόν τον... παράγοντα.

@euro2024 Ball knowledge level: Hard - The silver goal rule 🤯 #EURO2024 ♬ original sound - 𝐅𝐎𝐎𝐒𝐇𝐘