Πογέτ: «Είχα προτάσεις, αλλά όχι από την Ιρλανδία - Προτεραιότητα μου να πάμε στο Euro με την Ελλάδα»

Ο Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Πογέτ: «Είχα προτάσεις, αλλά όχι από την Ιρλανδία - Προτεραιότητα μου να πάμε στο Euro με την Ελλάδα»

Sportal newsroom 19:51 - 30.01.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για τις φήμες σχετικά με το ενδιαφέρον της Ιρλανδίας και ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στο Euro 2024.

Ο Γκουστάβο Πογέτ αρνήθηκε οποιαδήποτε προσέγγιση από την ομοσπονδία της Ιρλανδίας, προκειμένου να καθίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιρλανδικοί Times, ο Πογέτ εξεπλάγη όταν είδε το όνομά του να επανεμφανίζεται ως στόχος της Ιρλανδίας.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν αυτός ή ο μάνατζερ του είχαν μιλήσει με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ιρλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FAI), Μαρκ Κάνχαμ ή τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζόναθαν Χιλ η απάντηση του Ομοσπονδιακού προπονητή ήταν «Όχι, καθόλου» και στη συνέχεια πρόσθεσε:

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

«Αυτή τη στιγμή, σας μιλάω ειλικρινά ότι δεν είχα καμία προσέγγιση. Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου. Έμεινα έκπληκτος όταν είδα αυτές τις ειδήσεις στις εφημερίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως φαντάζεστε έγινε είδηση στην Ελλάδα, αλλά, όχι, δεν υπήρχε τίποτα».

Επίσης, αποκάλυψε ότι δέχτηκε προτάσεις: «Είχα μερικές προτάσεις τον Δεκέμβριο και εξήγησα σε όλους πώς είναι πολύ ωραίο όταν ο κόσμος θέλει να πας να διευθύνεις έναν σύλλογο ή μια εθνική ομάδα, αλλά το τάιμινγκ είναι επίσης σημαντικό, όπως ο σεβασμός.

«Το συμβόλαιό μου λήγει στις 31 Μαρτίου, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των play offs, οπότε θα δούμε. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στα play offs. Είναι προτεραιότητά μας να πάμε στο Euro μετά από 10 χρόνια από τότε που η Ελλάδα πήγε σε μία μεγάλη διοργάνωση».

Τέλος είπε: «Οποιαδήποτε απάντηση δώσω εδώ θα με σκοτώσει στην Ελλάδα! Ο κόσμος αναστατώνεται όταν λέμε την αλήθεια. Τελείωσα δύο συμβόλαια όταν ήμουν παίκτης. Το τετραετές συμβόλαιό μου στη Ρεάλ Σαραγόσα έπαιζα κάθε λεπτό μέχρι την τελευταία στιγμή. Το έκανα ξανά στην Τσέλσι μετά την ανανέωση του συμβολαίου μου. Δεν φοβόμουν μην τραυματιστώ. Υπέγραψα συμβόλαιο και το συμβόλαιο τελείωσε στο τέλος της σεζόν.

Εδώ είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Οι άνθρωποι ρωτούν ότι υπάρχει πιθανότητα να μην είμαι ο προπονητής εάν προκριθούμε στο EURO; Δεν γνωρίζω. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω συμβόλαιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν οι άνθρωποι εκνευρίζονται με την αλήθεια, εντάξει. Είμαι αρκετά μεγάλος για να μην αντιμετωπίσω την αλήθεια. Ο χρόνος θα δείξει. Η εστίαση είναι να διασφαλίσουμε ότι θα προκριθούμε. Μετά από αυτό, δεν ξέρω».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }