Δήλωνε 17 ετών, έλεγαν ότι είναι 42: Ο Μιναλά έφυγε από την Ιταλία και βρήκε νέο σύλλογο!

Δήλωνε 17 ετών, έλεγαν ότι είναι 42: Ο Μιναλά έφυγε από την Ιταλία και βρήκε νέο σύλλογο!

Κώστας Τόπας 09:08 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 01.05.2023

Πριν από 10 χρόνια, ο Ζοζέφ Μιναλά υπέγραψε στη Λάτσιο ως έφηβος, αλλά κατηγορήθηκε ότι φαινόταν πολύ μεγαλύτερος. Τώρα, μια δεκαετία μετά, έφυγε από την Ιταλία για μια νέα καριέρα...

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Ζοζέφ Μιναλά έγινε αίσθηση του διαδικτύου, το 2014, όταν μια φωτογραφία του τότε νεαρού παίκτη της Λάτσιο άρχισε να γίνεται viral. Μάλιστα, στην ταυτότητα του έδειχνε πως η ημερομηνία γεννήσεως του ήταν στις 24 Αυγούστου του 1996, ωστόσο δε συμβάδιζε σε καμία περίπτωση με την όψη του προσώπου του.

Παρ' όλα αυτά παρά το γεγονός πως ήθελαν τον Καμερουνέζο να ήταν 41 ετών η Ιταλική ομοσπονδία επικύρωσε την ηλικία του ποδοσφαιριστή της Λάτσιο, υπέρ του ποδοσφαιριστή, δηλαδή 17 όπως είχε δηλώσει. Πραγματοποίησε τρεις εμφανίσεις στις Ακαδημίες του ιταλικού συλλόγου, ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού σε Μπάρι και Λατίνα Κάλτσιο. Επειτα πέρασε τρεις σεζόν στη Σαλερνιτάνα, αγωνιζόμενος σε 67 παιχνίδια, πετυχαίνοντας παράλληλα και επτά γκολ!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο γεννημένος στο Καμερούν παίκτης μετακόμισε στην ομάδα της Serie C, Όλμπια Κάλσιο του 1905, την ομάδα από την παράκτια πόλη στη βορειοανατολική Σαρδηνία, Όλμπια. Ωστόσο, λύθηκε το μονοετές συμβόλαιό του, με κοινή συναίνεση, στις αρχές της χρονιάς και τώρα μετακόμισε στη Λετονία, για να παίξει στην πρώτη της κατηγορία με την Λιεπάγια.

Η Μινάλα, 26 ετών πλέον, ήταν στον πάγκο την Παρασκευή (28/04), καθώς η Λιεπάγια νίκησε εκτός έδρας τη Σούπερ Νόβα με 6-2, για να φτάσει στην τρίτη θέση στην πρώτη κατηγορία της Λετονίας. Φυσικά, αν οι κατηγορίες για τον ίδιο στην αρχή της καριέρας του ήταν αληθινές, τότε ο πρώην παίκτης της Λάτσιο θα ήταν σήμερα... περίπου 52 ετών. Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε έρευνα, η οποία μετά από έρευνα αρκετών εβδομάδων κατέληξε στο πόρισμα πως ο Μιναλά είναι όσο δηλώνει, δηλαδή πως έχει γεννηθεί στις 24 Αυγούστου του 1996 και δεν έχει καν ενηλικιωθεί.