Άλλαξε η ημερομηνία στο Νάπολι-Σαλερνιτάνα λόγω της πιθανής κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους «παρτενοπέι»

Νάπολι

i

© Photo by Oliver Weiken/picture alliance via Getty Images

Άλλαξε η ημερομηνία στο Νάπολι-Σαλερνιτάνα λόγω της πιθανής κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους «παρτενοπέι»

Κώστας Τσιακλής 20:44 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:48 - 27.04.2023

Η Ιταλική Ομοσπονδία άλλαξε την ημερομηνία διεξαγωγής του Νάπολι-Σαλερνιτάνα καθώς οι «παρτενοπέι» μπορεί να στεφθούν πρωταθλητές από αυτή την αγωνιστική. Το παιχνίδι ορίστηκε μετά το τέλος του αγώνα Ίντερ-Λάτσιο.

Η Ιταλική Ομοσπονδία προχώρησε στην αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του ντέρμπι της Καμπάνιας μεταξύ της Νάπολι και της Σαλερνιτάνα για την 32η αγωνιστική της Serie A. Ο λόγος έχει να κάνει με την πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «παρτενοπέι».

Το παιχνίδι της Νάπολι με τη Σαλερνιτάνα που θα διεξαχθεί στο «Στάδιο Ντιέγκο Μαραντόνα» έιχε οριστεί αρχικά για το Σάββατο 29 Απριλίου στις 16:00 το απόγευμα ωστόσο η Ιταλική Ομοσπονδία το μετατόπισε για την Κυριακή 30 Απριλίου την ίδια ώρα.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του αγώνα Ίντερ-Λάτσιο (30/04, 13:30), ο οποίος ενδιαφέρει άμεσα τους «παρτενοπέι» καθώς το αποτέλεσμα του μπορεί να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Νάπολι θα στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια σε δύο περιπτώσεις. Ο πρώτος τρόπος έιναι να ηττηθεί η Λάτσιο από την Ίντερ και η ίδια να πάρει έστω και ένα βαθμό στο ματς με τη Σαλερνιτάνα ενώ ο δεύτερος τρόπος είναι η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να αναδειχθεί ισόπαλη στο «Σαν Σίρο» και η ίδια να πάρει τη νίκη κόντρα στην αντίπάλο της. Αν η Λάτσιο φύγει με το διπλό από το Μιλάνο τότε η στέψη θα πάρει παράταση για τουλάχιστον μια αγωνιστική.

Κάπως έτσι η Ιταλική Ομοσπονδία θέλησε να δώσει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές της Νάπολι να πανηγυρίσουν μαζί με τους φίλους της ομάδας την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην ιστορία της και του πρώτου μετά το 1990. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά συνέπεια, θα αναβληθεί και ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Νάπολι, που ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την Τρίτη 2 Μαΐου στις 21.45.