Στο κόλπο για τον Πέλκα και η ομάδα των Χατζηγιοβάνη, Κίτσιου

Ο Δημήτρης Πέλκας.

i

©intime

Στο κόλπο για τον Πέλκα και η ομάδα των Χατζηγιοβάνη, Κίτσιου

Γιώργος Σακελλαρίου 16:34 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 20.07.2023

Η Άνκαραγκιουτσου, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έχει κάνει πρόταση στον Δημήτρη Πέλκα.

Ο Δημήτρης Πέλκας έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε και οι μισές τουρκικές ομάδες έχουν προσεγγίσει τον Έλληνα διεθνή και πρώην άσο του ΠΑΟΚ.

Μετά τις Τράμπζονσπορ, Μπασάκσεχιρ, Πεντίκσπορ, Σίβασπορ, Καϊσερίσπορ, αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Άνκαραγκιουτσου έχει καταθέσει πρόταση στον Πέλκα. Στη συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται ο πρώην συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ ο Στέλιος Κίτσιου, αλλά και ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού και συμπαίκτης του στην Εθνική, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο Πέλκας φέρεται να είναι σκεπτικός και να εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Άγκυρα.

Να θυμίσουμε ότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πριν λίγες μέρες μίλησε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» και αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για το αν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ: «Είμαι σε συζητήσεις με πολλές ομάδες και περιμένω να δω τι θα συμβεί».

Για το αν θα επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα: «Το σημαντικότερο για εμένα είναι να πάω εκεί που με θέλουνε και όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Εφόσον με ικανοποιήσει ο οποιοσδήποτε και με θέλει πολύ και θα λογίζομαι ως πολύ σημαντικό στέλεχος και θα έχω πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη ομάδα, θα το επιλέξω».

Για το τι ισχύει από όλα αυτά που ακούγονται για τις ομάδες της Τουρκίας: «Υπάρχουν επτά - οκτώ ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, άλλες πιο έμπρακτα και άλλες απλά έκαναν μια ερώτηση. Θα δούμε που θα μας φέρει το μέλλον, αλλά ακόμα δεν έχω κλείσει με καμία ομάδα. Όποιος με θέλει πιο πολύ αυτόν θα επιλέξω».

Για το Τουρκικό πρωτάθλημα, που αποτελεί πόλο έλξης πολλών ποδοσφαιριστών: «Αρχικά στα γήπεδα που αγωνίζονται οι ομάδες είναι όλα καινούργια, τα οποία σε προδιαθέτουν να πας να παίξεις. Ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ καλός, στα γήπεδα πάει πολύς κόσμος, γιατί τους αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ο δρόμος και για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να έρθουν στο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Γενικά το ποδόσφαιρο στη Τουρκία είναι πολύ ωραίο, πιο ελεύθερο και πιο ανοικτό ειδικά για τους μεσοεπιθετικούς παίκτες».

Για το αν επιθυμεί να συνεχίσει στο Τουρκικό πρωτάθλημα ή κάπου αλλού: «Μου αρέσει η ιδέα να παίζω στο πρωτάθλημα της Τουρκίας και όπως είπα πριν το ευχαριστήθηκα τα δύο χρόνια που ήμουνα. Ελπίζω ότι αν θα καταλήξω σε ομάδα της Τουρκίας να είναι εξίσου ωραία τα χρόνια που θα κάτσω».

Για το αν τον ενόχλησε το τέλος της συνεργασίας του με την Φενέρ: «Δεν θα έλεγα ότι με ενόχλησε ιδιαίτερα. Μιλάμε για ένα τεράστιο σε μέγεθος κλαμπ, με πολλά εκατομμύρια φιλάθλων. Μπορεί να ένιωσα μια πικρία, μια στεναχώρια γιατί είχα φανταστεί να παίρνω το πρωτάθλημα με αυτή την ομάδα, έχουν να το πάρουν και πολλά χρόνια, παρόλο αυτά χωρίσανε πολύ καλά οι δρόμοι μας. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός με τον πρόεδρο και το επιτελείο της ομάδας αλλά και με τον κόσμο της. Ακόμα και σήμερα δέχομαι εκατοντάδες μηνύματα που ζητάνε την επιστροφή μου. Γενικά είναι μια πολύ ευχάριστη ανάμνησή η παρουσία μου στην Φενέρ. Ακόμα και αν γυρίσω ως αντίπαλος στη Φενέρ πιστεύω ότι θα υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα διότι οι φίλαθλοι εκτιμάνε πολύ τους ποδοσφαιριστές που παίξανε και αγάπησαν την ομάδα τους».

Για το τι δεν πήγε καλά στη Χαλ: «Στην Χαλ ήταν ένας πολύ διαφορετικός κόσμος, με άλλη νοοτροπία, καμία σχέση με της Ελλάδας και της Τουρκίας. Είχα ξεκινήσει πολύ καλά στη Χαλ, μέχρι τη διακοπή είχα βρει τα πατήματά μου, είχα βάλει και δύο γκολ. Μετά το Μουντιάλ, στο πρώτο επίσημο ματς που παίξαμε αρχές Δεκέμβρη, στο πεντάλεπτο παθαίνω έναν τραυματισμό που με κράτησε τρεις μήνες εκτός. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα να επιστρέψω και να μπω στον δικό τους ρυθμό γιατί στην Αγγλία είναι τελείως διαφορετικό το ποδόσφαιρο, τα τρεξίματά τους, η δύναμή τους και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδι και την κάθε προπόνηση. Τελικά ζορίστηκα πολύ να επανέλθω και όταν τα κατάφερα είχε τελειώσει η χρονιά».

Για το αν μετάνιωσε που πήγε στη Χαλ: «Δεν το μετάνιωσα, γιατί ήταν μια επιλογή που την ήθελα και εγώ, αλλά και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, όμως άλλα φαντάζεσαι και η ζωή σου φέρνει άλλα. Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός μου ίσως να ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα, να ήμουν ακόμα εκεί. Δεν το μετανιώνω ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, είδα το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και προχωράω κρατώντας αυτή την εμπειρία».