Προπονητής Σίβασπορ: «Δεν υπάρχει συμφωνία με τον Πέλκα - Το κασέ του είναι υψηλό»

Δημήτρης Πέλκας

i

© PrntScrn

Προπονητής Σίβασπορ: «Δεν υπάρχει συμφωνία με τον Πέλκα - Το κασέ του είναι υψηλό»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:41 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 09.07.2023

Μπορεί τα τελευταία σενάρια να έκαναν λόγο για συμφωνία της Σίβασπορ με τον Πέλκα, ωστόσο ο προπονητής του συλλόγου έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Με τη λήξη της περασμένης σεζόν, ο Δημήτρης Πέλκας έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, καθώς ο τούρκικος σύλλογος δεν έκανε χρήση του όρου που έδινε το δικαίωμα να ανανεώσει για έναν επιπλέον χρόνο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Έλληνας διεθνής βρίσκεται στο προσκήνιο και τα σενάρια που ακούγονται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είναι αρκετά. Κυρίως ομάδες από την Τουρκία έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση του Πέλκα, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική συμφωνία.

Πριν μερικές μέρες, το τούρκικο «beinsports» ανέφερε πως η Σίβασπορ ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον πρώην ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου», ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ομάδα της Τουρκίας έχει εξετάσει σοβαρά τον Πέλκα, ωστόσο το οικονομικό κομμάτι αποτελεί το «αγκάθι» για να ολοκληρωθεί το deal.

Ο προπονητής της Σίβασπορ μάλιστα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην περίπτωση του Έλληνα μεσοεπιθετικού, υπογραμμίζοντας πως οι υψηλές αποδοχές του αποτελούν εμπόδιο για την απόκτηση του, παρά το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης με καλά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, ο Σερβέτ Τσετίν, ανέφερε: «Δεν υπάρχει συνάντηση ή συμφωνία με τον Πέλκα. Ο Πέλκας είναι καλός παίκτης, όλοι θα ήθελαν και τον θέλουν στην ομάδα του, αλλά το κασέ του είναι υψηλό. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή τον Πέλκα στην ατζέντα μας με το κασέ που έχει».

Να θυμίσουμε, ο 29χρονος διεθνής αποτέλεσε έναν από τους ηγέτες του «Δικεφάλου», ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή των τίτλων για τους «Θεσσαλονικείς». Σε 201 εμφανίσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, μέτρησε 44 γκολ και 32 ασίστ κι όπως είναι λογικό, οι συγκεκριμένες επιδόσεις αποτέλεσαν οδηγό για τη μεγάλη μεταγραφή στη Φενέρ, η οποία ξεπέρασε τα 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην Τουρκία μπορεί το ξεκίνημα να ήταν εντυπωσιακό, όμως η αλλαγή προπονητή άλλαξε το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με τα «καναρίνια» πραγματοποίησε 67 συμμετοχές, με απολογισμό 13 γκολ και οκτώ ασίστ σε 3.797 αγωνιστικά λεπτά.