Diariodesevilla: «Αρης η πιο… Σεβίλλη ελληνική ομάδα»

Λορέν Μορόν

i

© Intime

Diariodesevilla: «Αρης η πιο… Σεβίλλη ελληνική ομάδα»

Αλέξης Σαββόπουλος 11:31 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 09.03.2024

Άρθρο της ισπανικής ιστοσελίδας με αναφορά στην έντονη ισπανική παροικία του Άρη με αφορμή την πρόκριση στον τελικό.

Η πρόκριση του Άρη στον τελικό του κυπέλλου έχει… φτάσει ως την Ισπανία, κυρίως λόγω της παρουσίας αρκετών Ισπανών στη ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στην Ανδαλουσία ειδικά και πιο συγκεκριμένα στη Σεβίλλη, τα νέα ταξίδεψαν πιο γρήγορα αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές του Άρη είτε έχουν καταγωγή είτε έχουν αγωνιστεί στις ομάδες της Σεβίλλης. Για παράδειγμα η ιστοσελίδα diariodesevilla. Το ισπανικό μέσο φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο: «Η πιο… Σεβίλλη ελληνική ομάδα», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ένα γκολ του Φραν Βέλεθ, από πάσα του Μάνου Γκαρθία, στον πρώτο ημιτελικό ήταν αρκετό για να φέρει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τον Άρη Θεσσαλονίκη. Οι δύο Ισπανοί είναι στις τάξεις της ομάδας του Απόστολου Μάντζιου, αλλά δεν είναι οι μόνοι εκπρόσωποι του ισπανικού ποδοσφαίρου».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά για την ισπανική παροικία του Άρη και τη σύνδεση αυτών με τις δυο ομάδες της πόλης: «Οι υπόλοιποι, οι πέντε, έχουν περάσει από τους συλλόγους της Σεβίλλης. Στην περίπτωση της Ρεάλ Μπέτις, οι πρώην παίκτες Λόρεν Μορόν, Ρούμπεν Πάρντο και Μαρτίν Μοντόγια πανηγύρισαν, περνώντας στο τελευταίο εμπόδιο πριν κατακτήσουν τον τίτλο στην Ελλάδα. Τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν, μαζί, δέκα σεζόν στην ισπανική ομάδα, με τον 29χρονο επιθετικό να είναι εκείνος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Από την άλλη, δύο πρώην παίκτες της Σεβίλλης υπερασπίζονται επίσης τη φανέλα του Άρη. Ο Βαλεντίνο Φατόρε και ο Χουλιάν Κουέστα. Και οι δύο μεγάλωσαν στον δρόμο της Ουτρέρα, ενώνοντας τις διαδρομές τους το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Ισπανοαργεντινός εντάχθηκε στην ελληνική ομάδα – λίγο πριν το κάνουν οι Λόρεν Μορόν, Μαρτίν Μοντόγια και Ρουμπέν Πάρντο. Ο Κουέστα παίζει στην Ελλάδα την έκτη του σεζόν».

Μάντζιος για την άδεια Τούμπα στο ΠΑΟΚ - Άρης: «Δεν είναι καλό, δεχτήκαμε κι εμείς τον Γενάρη αυτό το πλήγμα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:05 - 09.03.2024

Μάντζιος για την άδεια Τούμπα στο ΠΑΟΚ - Άρης: «Δεν είναι καλό, δεχτήκαμε κι εμείς τον Γενάρη αυτό το πλήγμα»

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, ο Άκης Μάντζιος σχολίασε το γεγονός πως η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.