Διπλή Ανάπλαση: Έκλεισε ο διαγωνισμός, Πέμπτη ανοίγουν οι προσφορές
i

Γήπεδο Παναθηναϊκού στο Βοτανικό / Intime

Διπλή Ανάπλαση: Έκλεισε ο διαγωνισμός, Πέμπτη ανοίγουν οι προσφορές

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:47 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 27.01.2023

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε. Πότε προκύπτει ο ανάδοχος.

Μετά από δύο παρατάσεις, η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για την μελέτη και την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, έληξε. Στις 10π.μ. της Παρασκευής, ήταν και τυπικά το deadline για όσους ήθελαν να πάρουν μέρος.

Η αρμόδια υπηρεσία και το συμβολαιογραφικό γραφείο που επιβλέπει τη διαδικασία θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας, το πέρας της πρώτης φάσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει κατατεθεί ένσταση από κάποια εταιρία, ωστόσο με βάση το νόμο παρέχεται ακόμα ένα μικρό διάστημα για αυτό. Πάντως, δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο για την ώρα.

Η επόμενη ενέργεια είναι το άνοιγμα των προσφορών και η επιλογή του αναδόχου. Με βάση της προκύρηξη, αυτό θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 10π.μ., με την αποσφάγιση των φακέλων που απέστειλαν οι συμμετέχοντες.

Τα στελέχη της Επιτροπής Διαγωνισμών θα εξετάσουν τις προσφορές και θα αποφασίσουν για την πιο συμφέρουσα για το κράτος. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για την πλήρη ανάλυση των εγγράφων και των εγγυήσεων από κάθε εταιρία.

Για την ώρα, δεν είναι σαφές πόσες κατασκευαστικές πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Αυτό θα αποσαφηνιστεί την Πέμπτη, όταν και θα γνωστοποιηθούν τα ονόματα τους. 

Το σίγουρο είναι πως τρεις εταιρίες είχαν εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον τους, όταν ζήτησαν εγγράφως την παράταση του διαγωνισμού. Ενώ και οι απαιτητικοί όροι συμμετοχής, είναι δεδομένο πως προσέλκυσαν τους κορυφαίους του κλάδου των κατασκευών.