Διπλή Ανάπλαση: Αυτές οι εταιρίες θα σχεδιάσουν το αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού

Διπλή Ανάπλαση: Αυτές οι εταιρίες θα σχεδιάσουν το αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:44 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 17.01.2023

Η ΑΕΠ Ελαιώνα και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανέθεσαν σε τρεις εταιρίες για να καθορίσουν την οριστική μορφή που θα έχει το αθλητικό κέντρο του Συλλόγου στο Βοτανικό.

Μετά την οριστική συμφωνία της ΑΕΠ Ελαιώνα - που εκπροσωπεί τις Πειραιώς και Alpha Bank -, με τον Δήμο Αθηναίων και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για τον αυξημένο προϋπολογισμό για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Τριφυλλιού στο Βοτανικό, ακολούθησε το επόμενο βήμα!

Γνωστοποιήθηκαν οι εταιρίες οι οποίες θα αναλάβουν την εκπόνηση των οριστικών μελετών για τις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου! Η ΑΕΠ Ελαιώνα, ως χρηματοδότης και φορέας υλοποίησης του έργου, συμφώνησε με τρία γραφεία, που θα φέρουν σε πέρας το πρότζεκτ. 

Την μελετητική ομάδα που θα συνεργατεί και θα εκπονήσει τις μελέτες, συγκροτούν οι ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. (Αρχιτεκτονική Μελέτη), ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ Α.Ε.Μ. (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη) και ΤΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. (Στατική Μελέτη).

Ο σκοπός είναι οι μελέτες να έχουν πάρει την οριστική μορφή τους μέχρι τον Ιούνιο. Ούτως ώστε κατόπιν να εκδοθεί η οικοδομή άδεια και να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Για να μπορέσει μετά ο ανάδοχος του έργου, που θα κατασκευάσει το αθλητικό έργο, να αρχίσει τις εργασίες, ακόμα και πριν τελειώσει το 2023! Με το νέο «σπίτι» του Τριφυλλιού να παραδίδεται προς χρήση πριν την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.