Παναθηναϊκός: Έχει εθιστεί στα… buzzer beater
i

Σπόραρ, Τσόκαϊ, Ιωαννίδης, Βαγιαννίδης / Intime

Παναθηναϊκός: Έχει εθιστεί στα… buzzer beater

Σχεδόν στο ήμισυ των παιχνιδιών του Παναθηναϊκού στη Super League έχει κριθεί πολύ κοντά στη λήξη ή… με το τελευταίο σφύριγμα.

Με τη συνήθεια που έχει γίνει λατρεία πέρασε με 1-0 ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής από τους Ζωσιμάδες. Μία συνήθεια που δεν συνίσταται για τους… καρδιακούς, αφού τα παιχνίδια του πρωτοπόρου της βαθμολογίας έχουν σασπένς μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Άντραζ Σπόραρ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τάιμινγκ που σκόραρε ο Σλοβένος δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά έχει επαναληφθεί σε αρκετά ματς και έχει προσφέρει βαθμούς στο Τριφύλλι.

Ατομικά, για τον Σπόραρ, είναι η τρίτη φορά που χρίζεται σκόρερ στον έξτρα χρόνο και το δεύτερο ματς που δίνει «τρίποντο». Γιατί ο Σλοβένος ισοφάρισε στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αν συνυπολογίσουμε και το γκολ του Ιωαννίδη στην ισοπαλία με τον ΟΦΗ, τότε είναι τέσσερα τα ματς που κρίθηκαν στις καθυστερήσεις. Με τους κερδισμένους βαθμούς να αθροίζονται στους έξι. Συν δύο στις νίκες επί του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα και συν ένας στις ισοπαλίες με Ολυμπιακό και ΟΦΗ. 

Αντίστοιχα, υπάρχουν άλλα τρία ματς που δεν κρίθηκαν στο φινάλε, αλλά «ξεκλειδώθηκαν» στο 80’. Τρεις νίκες με συγκομιδή εννιά βαθμών που έχουν παίξει τον ρόλο τους ώστε ο Παναθηναϊκός να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη Super League. 

Κατά συνέπεια, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν εξασφαλίζει νωρίς τις νίκες του. Ο πρωτοπόρος έχει μάθει να «χτυπά» προς τη λήξη ή ακόμα και με τη λήξη, αφού έτσι έχει παίξει τα μισά ματς στο πρωτάθλημα… Έναν εθισμό που μένει να φανεί εάν θα ωφελήσει στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή ή θα κοστίσει…

Αναλυτικά ο κατάλογος: 

7η αγωνιστική, Παναθηναϊκός – Αστέρας 1-0

Σκόρερ: Αϊτόρ 80’

9η αγωνιστική, Παναθηναϊκός – Άρης 1-0

Σκόρερ: Σπόραρ 92’

11η αγωνιστική, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Σκόρερ: Σπόραρ 103’

12η αγωνιστική, Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1

Σκόρερ: Ιωαννίδης 78’

13η αγωνιστική, Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0

Σκόρερ: Ιωαννίδης 80, Μάγκνουσον 94’

15η αγωνιστική, Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1

Σκόρερ: Ιωαννίδης 97’ 

18η αγωνιστική, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1

Σκόρερ: Σπόραρ 95’