«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Δουβίκα - Θα φύγει μόνο με μία πολύ καλή οικονομική πρόταση»

Τάσος Δουβίκας

i

© Intime

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Δουβίκα - Θα φύγει μόνο με μία πολύ καλή οικονομική πρόταση»

Ο τεχνικός διευθυντής της Ουτρέχτης, Γιόρντι Σάιντουμ μίλησε για το μέλλον του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος αποτελεί ένα «hot name» σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο.

Ένα από τα ελληνόπουλα που διαπρέπουν στο εξωτερικό και βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, είναι δίχως αμφιβολία ο Τάσος Δουβίκας. Οι εμφανίσεις του νεαρού επιθετικού με τη φανέλα της Ουτρέχτης τον έχουν «εκτοξεύσει» σε όλα τα επίπεδα, γι΄ αυτό και οι μεταγραφικές σειρήνες είναι αρκετές. Με αφορμή τις περσινές επιδόσεις του 23χρονου φορ και τα όσα ακούγονται για το μέλλον του, ο τεχνικός διευθυντής της Ουτρέχτης, Γιόρντι Σάιντουμ μίλησε στο ESPN

«Αν καταφέρουμε να τον κρατήσουμε, αυτό θα είναι ενθαρρυντικό. Αλλά πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Eredivisie σε νεαρή ηλικία. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον γι' αυτόν. Σε έναν μήνα ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος και μέχρι τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα. Σχετικά με την περίπτωσή του είμαστε απόλυτοι στο σκεπτικό μας. Αν φύγει, θα είναι σίγουρα για μια τιμή που θα είναι πολύ καλή για εμάς. Διαφορετικά θα μείνει εδώ για έναν ακόμη χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τις προηγούμενες μέρες, μία από τις ομάδες που φαίνεται να εξέτασαν την περίπτωση του Δουβίκα ήταν και η Λάτσιο. Συγκεκριμένα, τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Ιταλία κάνουν λόγο για πρόταση της Λάτσιο στην Ουτρέχτη, για τον Τάσο Δουβίκα. Οπως τονίζεται μάλιστα, οι «λατσιάλι» έφτασαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πείσουν την ολλανδική ομάδα να παραχωρήσει τον Έλληνα επιθετικό. 

Ωστόσο, η Ουτρέχτη είναι ανένδοτη και φαίνεται πως ζητάει 15 εκατομμύρια ευρώ (συν μπόνους) για την παραχώρηση του πρώτου σκόρερ της. Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Δουβίκας τη φετινή σεζόν έγινε ο τρίτος Έλληνας που καταφέρνει να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας, με 19 γκολ. Ο πρώτος ήταν ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος είχε σκοράρει 34 γκολ με τη Φίτεσε τη σεζόν 1997-98. Την ίδια χρονιά μάλιστα ο Έλληνας φορ είχε πάρει και το «χρυσό παπούτσι».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Τάσος Δουβίκας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλο πρωτάθλημα, έχοντας ως επιθυμία αυτό της Αγγλίας και συγκεκριμένα της Premier League.