Επίσημα στην Έβερτον ο Ντανζούμα

Αρνό Ντανζούμα

i

©Everton

Επίσημα στην Έβερτον ο Ντανζούμα

Η Έβερτον ανακοίνωσε και επίσημα τον δανεισμό του Αρνό Ντανζούμα για ένα χρόνο.

Η Έβερτον επισημοποίησε την μεταγραφή του Αρνό Νταντζούμα με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Ο Ολλανδός διεθνής επιστρέφει στην Premier League μετά τη θητεία του στην Τότεναμ την περασμένη σεζόν, επίσης δανεικός. 

Η μεταγραφή του Ντανζούμα θα επιτρέψει στη Βιγιαρεάλ να εισάγει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, εκτός από την εξοικονόμηση στο αρχείο του Ολλανδού, 5 εκατομμυρίων μικτών και του οποίου το κόστος καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την αγγλική ομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Βιγιαρεάλ βρίσκει χώρο σε έναν παίκτη που δεν υπολογίζεται στα πλάνα του προπονητή της ομάδας, Κίκε Σετιέν. Ο ισπανικός σύλλογος αποκτά επίσης οικονομική απόδοση για αυτή την μεταγραφή, την οποία αναμένει να επεκτείνει στο τέλος της επόμενης σεζόν με μελλοντική πώληση. 

Η αποχώρηση του Νταντζούμα προστίθεται σε αυτές που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από τους Πάου Τόρες και Νίκολας Τζάκσον, οι οποίοι εντάχθηκαν στην Premier League με τις Άστον Βίλα και Τσέλσι. 

Ο 26χρονος επιθετικός την περσινή σεζόν που ολοκληρώθηκε ξεκίνησε στη Βιγιαρεάλ, με την οποία σε 17 εμφανίσεις βρήκε δίχτυα έξι γκολ. 

Ωστόσο στη μέση της χρονιάς δόθηκε δανεικός στην Τότεναμ, με την οποία σκόραρε δύο γκολ σε δώδεκα εμφανίσεις με τη φανέλα των «σπιρουνιών».

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή της Έβερτον μετά τον Άσλεϊ Γιάνγκ, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Σίμους Κόουλμαν υπέγραψε νέο συμβόλαιο ενός ακόμα χρόνου.