Η Έβερτον «έδεσε» τον Πίκφορντ

Τζόρνταν Πίκφορντ

i

©Everton Fc

Η Έβερτον «έδεσε» τον Πίκφορντ

Sportal newsroom 13:11 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 24.02.2023

Η Έβερτον ανακοίνωσε την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Η Έβερτον ανακοίνωσε την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Τζόρνταν Πίκφορντ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας και αρχηγός των «ζαχαρωτών» ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Ο 28χρονος γκολκίπερ πήρε μεταγραφή στην Έβερτον από την Σάντερλαντ το καλοκαίρι του 2017 και από τότε μετράει 184 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Πίκφορντ την σεζόν που πέρασε βγήκε παίκτης της χρονιάς για την ομάδα του Merseyside, βραβείο που επίσης το είχε κερδίσει την σεζόν 2017-18. Με την φανέλα της Έβερτον έγινε το νούμερο ένα της εθνικής Αγγλίας, με την οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018, αλλά και μέχρι τον τελικό του Euro του 2021. Ο Άγγλος τερματοφύλακας έχει επίσης αγωνιστεί στην Ντάρλινγκτον, την Άλφρετον, την Μπάρτον, την Καρλάιλ, την Μπράντφορντ και την Πρέστον.

«Είναι σημαντικό για εμένα να υπογράφω νέο συμβόλαιο με ένα τόσο σπουδαίο σύλλογο για εμένα. Η υποστήριξη που έχω πάρει από όλους, από την ημέρα που ήρθα, όταν ήμουν 22 υπήρξε σημαντική για εμένα και την οικογένειά μου. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Αγαπάμε την Έβερτον.

Η Έβερτον είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Οι τελευταίες σεζόν δεν ήτα αυτές που θέλαμε, αλλά τώρα έχουμε έναν προπονητή, που θα μας δείξει την σωστή κατεύθυνση και θα μας ανεβάσει στην βαθμολογία. Είναι σίγουρα στόχος μου να είμαι χαρούμενος στην ομάδα. Οι οπαδοί, το προσωπικό, οι συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετική με εμένα από την πρώτη στιγμή και θέλω να είμαι καλός για αυτούς.

Απλά θέλω να συνεχίσω να δουλεύω και να παίζω για την Έβερτον. Ξέρουμε, ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση στο πρωτάθλημα, αλλά είμαι διατεθειμένος, να βοηθήσω, να βελτιωθούμε φέτος και να στοχεύσω στις μελλοντικές επιτυχίες, όπως το να παίξω στο νέο μας γήπεδο. Με αυτό το συμβόλαιο θα είμαι δέκα χρόνια στην Έβερτον και θέλω να αφήσω μια κληρονομιά στην ομάδα, όπως η Γκάρι Σάουθαλ, που αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες, που έχουν παίξει για την ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Πίκφορντ μετά την ανανέωσή του. 

Η ομάδα του Merseyside τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει την κατιούσα στο πρωτάθλημα. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι την περσινή σεζόν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική. Φέτος όμως δεν έχουν αλλάξει και πολλά, καθώς βρίσκεται στην 16η θέση με 21 βαθμούς έναν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα κατά την διάρκεια της σεζόν άλλαξε και προπονητή, απολύοντας τον Φρανκ Λάμπαρντ, με τον Σον Ντάις να τον αντικαθιστά.