«Είστε τυχεροί που γυρνάτε με το πούλμαν – Καθίστε ήσυχοι και ακούστε τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει»: Τι είπε ο Τεν Χαχ στους παίκτες μετά την επτάρα

Ο Έρικ Τεν Χαχ

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

«Είστε τυχεροί που γυρνάτε με το πούλμαν – Καθίστε ήσυχοι και ακούστε τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει»: Τι είπε ο Τεν Χαχ στους παίκτες μετά την επτάρα

Sportal newsroom 18:54 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 06.03.2023

«Έξω φρενών» ήταν ο Έρικ Τεν Χαχ μετά τη βαριά ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Λίβερπουλ, ο οποίος τα...έχωσε στους παίκτες του.

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του North West Derby απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κερδίζοντάς την με 7-0. Αυτή η ήττα θα στοιχειώνει για πολλά χρόνια τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων», καθώς ήταν η πιο βαριά στην ιστορία της ομάδας τους. Πόσω μάλλον το ότι αυτή ήρθε από την «μισητή» αντίπαλό της την κάνει ακόμα πιο οδυνηρή. 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός της ομάδας του Old Trafford, Έρικ Τεν Χαχ ήταν έξαλλος με τους παίκτες του, πράγμα λογικό. Δεν είναι τόσο ευχάριστο να χάνει η ομάδα σου με τέτοιο σκορ, την στιγμή μάλιστα που είχε μπει σε μία ισορροπία μετά από χρόνια. 

«Είστε τυχεροί που θα γυρίσετε με το πούλμαν και όχι με τους οπαδούς που πλήρωσαν για να ταξιδέψουν για να σας δουν», ήταν τα λόγια του Ολλανδού προπονητή. Σα να μην φτάνει αυτό λέγεται, ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάγκασε τους παίκτες του να μη μιλήσουν και να ακούσουν τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ από τα αποδυτήρια. Ταυτόχρονα τους προειδοποίησε ότι αν ξαναγίνει αυτό θα τους βάλει να παίζουν με την Κ-21 της ομάδας.

Απλά κάντε εικόνα την αμηχανία, τα νεύρα και την ντροπή των παικτών εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα ο πρώην τεχνικός του Άγιαξ ήθελε να κουρδίσει τους παίκτες του μετά από αυτή την ντροπιαστική ήττα ενόψει της συνέχειας, με έναν τρόπο όχι και τόσο ευχάριστο για τους ίδιους. 

Οι ξεκαρδιστικές αντιδράσεις του Κάραχερ στα επτά γκολ της Λίβερπουλ και η απόγνωση του Νέβιλ (vid)
PREMIER LEAGUE

11:09 - 06.03.2023

Οι ξεκαρδιστικές αντιδράσεις του Κάραχερ στα επτά γκολ της Λίβερπουλ και η απόγνωση του Νέβιλ (vid)

Ο Τζέιμι Κάραχερ έδωσε ρεσιτάλ μετά την «επτάρα» της Λίβερπουλ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και δεν σταμάτησε τα πειράγματα στον Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον διασυρμό των «κόκκινων διαβόλων».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη βαριά ήττα των «κόκκινων διαβόλων» στην εποχή Τεν Χαχ. Στις 2 Οκτωβρίου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε χάσει με 6-3 από την «γειτόνισσα» Μάντσεστερ Σίτι. Στο μυαλό των οπαδών πίστευαν ότι ο νέος προπονητής θα είναι ακόμα ένας περαστικός, σαν όλους τους υπόλοιπους που πέρασαν από την ομάδα τους τα τελευταία δέκα χρόνια. Παρόλα αυτά ο Ολλανδός τους διέψευσε και τέσσερις μήνες μετά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κατακτήσει το Carabao Cup, τον πρώτο της τίτλο μετά από το 2017.

Έτσι αυτή η ήττα από τη Λίβερπουλ ήταν ένα πισωγύρισμα, γιατί μετά από καιρό οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν μπει σε μια σειρά, σε μία τάξη. Ήταν μάλιστα από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Αγγλία, αλλά και την Ευρώπη. Ο Τεν Χαχ είχε «ισιώσει» την ομάδα στο παρελθόν μετά από το 6-3 με τους «πολίτες» και μένει να φανεί, ποια θα είναι η αντίδραση των παικτών και του προπονητή μετά το 7-0 με τη Λίβερπουλ. Ήδη λέγεται ότι ένας τρόπος για να ξεπεράσουν πιο εύκολα αυτή την ήττα είναι να έχουν περισσότερες συνεδρίες με τον ψυχολόγο της ομάδας.