Εκόνγκ: «Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι συναρπαστικό - Είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ αλλά...»

Εκόνγκ - Σαμάτα

i

© Intime

Εκόνγκ: «Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι συναρπαστικό - Είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ αλλά...»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:32 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 24.02.2024

Ο Τροστ Εκόνγκ μίλησε για τις φήμες που κυκλοφορούν και την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας.

Μπορεί η Νιγηρία να γνώρισε την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από την Ακτή Ελεφαντοστού (2-1), ωστόσο ο Τροστ Εκόνγκ έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του σε ολόκληρο το τουρνουά.  Συνολικά ο πολύπειρος στόπερ του ΠΑΟΚ μέτρησε τρία γκολ στη διοργάνωση. Τα δύο με πέναλτι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στη φάση των ομίλων και στα ημιτελικά με τη Νότια Αφρική και μία άπιαστη κεφαλιά στον τελικό.

Επίσης, κατάφερε όντας και αρχηγός της Εθνικής του να ηγηθεί της προσπάθειας, η οποία δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικό τρόπο. Στο τέλος, ο ίδιος αναδείχθηκε ως ο MVP του Κόπα Άφρικα και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο Εκόνγκ έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, αποτελώντας μία άκρως ελκυστική επιλογή κυρίως για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN World Sports, ο ίδιος στάθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν και στην προοπτική του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ συναρπαστικό, είδατε πολλούς από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής να έχουν κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να παίζουν εκεί. Αν αυτή η επιλογή είναι μπροστά μου, τότε, θα πρέπει να τη μελετήσω λίγο περισσότερο και να τη σκεφτώ».

Για την πιθανή μεταγραφή του στην Σαουδική Αραβία πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο τώρα, γιατί δεν είναι ακριβώς μπροστά μου κάποια πρόταση».

ΜΜΕ της Κροατίας: «Οι ελληνικές ομάδες αποτελούν την… αχίλλειο πτέρνα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ»
CONFERENCE LEAGUE

12:50 - 24.02.2024

ΜΜΕ της Κροατίας: «Οι ελληνικές ομάδες αποτελούν την… αχίλλειο πτέρνα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ»

Με αφορμή την κλήρωση για τη φάση των «16» του Conference League και τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, τα ΜΜΕ της Κροατίας στάθηκαν στο... ελληνικό παρελθόν της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Για την προοπτική συνύπαρξης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ποιος δεν θα το έκανε αυτό; Ποιος δεν θα το ήθελε; Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, αλλά είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ».