Έξι ματς μπροστά στο σκορ ο ΠΑΟΚ, ίσον τέσσερις βαθμοί!

Σ’ ένα ακόμα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κι έφυγε με άδεια χέρια.

Έξι ματς μπροστά στο σκορ ο ΠΑΟΚ, ίσον τέσσερις βαθμοί!

Γιώργος Σακελλαρίου 13:27 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 07.04.2023

Ο ΠΑΟΚ σε έξι αγώνες μπήκε μπροστά στο σκορ, αλλά στο τέλος κατέκτησε μόλις τέσσερις βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έπιασε καλή απόδοση είχε αρκετά προβλήματα, αλλά βρήκε πρώτος γκολ.

Το κρατούσε, μάλιστα, για σχεδόν μία ώρα αγώνα, ενώ είχε έστω έναν βαθμό στα χέρια του, λίγο πριν την τελική ευθεία του ματς. Τελικά έφυγε με άδεια χέρια κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο φετινό πρωτάθλημα και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.

Είναι η δεύτερη φορά και μάλιστα σε ντέρμπι που του γύρισαν το σκορ. Η αρχή έγινε στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Ολιβέιρα και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 1-0. Στο δεύτερο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, ο ΠΑΟΚ υπέστη μπλακ άουτ και οδηγήθηκε στην ήττα με 1-2. Δύο ντέρμπι, λοιπόν, στα οποία οι Θεσσαλονικείς ήταν σε θέση οδηγού, δεν πήραν ούτε έναν βαθμό.

Αυτό σε μία μάχη για τον τίτλο ασφαλώς κι έχει αντίκτυπο, διότι όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη ο ΠΑΟΚ, αλλά έστω κι έναν βαθμό. Τους τρεις βαθμούς κατέκτησαν οι ανταγωνιστές και στην πορεία μαζί με άλλα αρνητικά αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω από την κορυφή.

Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα δύο ματς στα οποία βρέθηκε να προηγείται, αλλά υπέστη σοκ στο φινάλε. Με τον ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Νάρεϊ, είχε φάσεις για να κλειδώσει τη νίκη, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από τον Διαμαντή στο 102’! Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός και έπειτα ο ΠΑΟΚ πήγε να παίξει εκτός με τον Λεβαδειακό. Ο Νάρεϊ και πάλι έκανε το 0-1 και η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δέχθηκε στις καθυστερήσεις ξανά το 1-1. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να ηττηθεί.

Στον δεύτερο γύρο ο ΠΑΟΚ έζησε το ίδιο έργο ακόμα δύο φορές. Βρήκε πρώτος γκολ με τον Ατρόμητο, είχε δοκάρι και φάσεις για το 0-2 και τελικά ισοφαρίστηκε κι έμεινε στο 1-1. Όσο για την Τρίπολη, προηγήθηκε 0-2 του Αστέρα, στο 90’ δέχθηκε το 1-2 και στο φινάλε με γκολ οφσάιντ έγινε και το 2-2.

Έξι αγώνες, όπου ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κι αντί για 18 βαθμούς κατέκτησε 4… Ακόμα και τους μισούς να είχε, ειδικά αν δεν είχε τις ανατροπές στα ντέρμπι, τώρα θα ήταν στο κόλπο. Βέβαια, η ζημιά είχε γίνει πριν το Φάληρο και ο ΠΑΟΚ μπήκε στα playoffs με την πλάτη στον τοίχο και με πίεση για νίκη σε κάθε ματς. Θα μπορούσε να είναι κι επτά ματς, αλλά στον πρώτο γύρο με τον Ατρόμητο, όπου το 1-1 έγινε στο 90’, ο ΠΑΟΚ βρήκε δεύτερο γκολ στην τελευταία φάση.

Στον αντίποδα, δύο φορές ο ΠΑΟΚ είδε τον αντίπαλο να προηγείται και δεν έχασε. Η πρώτη ήταν με τον Αστέρα στην Τούμπα. Τότε οι Αρκάδες προηγήθηκαν 0-2 και ο ΠΑΟΚ στο φινάλε απέφυγε την ήττα με 2-2. Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη, παράλληλα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, ωστόσο, το γύρισε σε 1-2 με Σβαμπ και Ζίβκοβιτς.