Εξομολόγηση Μακέντα: «Έχω παίξει σε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά αυτό που έζησα εκείνη τη μέρα...»

Φεντερίκο Μακέντα / Intime

i

Φεντερίκο Μακέντα / Intime

Εξομολόγηση Μακέντα: «Έχω παίξει σε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά αυτό που έζησα εκείνη τη μέρα...»

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:39 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:45 - 12.02.2024

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για την γκολάρα που πέτυχε με τη Γιουνάιτεντ απέναντι στην Άστον Βίλα, που έκρινε τον τίτλο το 2008/09 στην Premier League, ενώ αναφέρθηκε και για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα.

Όταν ο Λορέντζο Μακέντα ήταν αρκετά μικρός για να μπει στο YouTube, δεν άργησε να δει το απόσπασμα του μπαμπά του, Φεντερίκο να σκοράρει ένα από τα πιο απίστευτα γκολ που έχει δει ποτέ το «Όλντ Τράφορντ».

Σε ηλικία 17 ετών τότε, ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, είχε σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Άστον Βίλα για να φέρει την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. 

Όταν ο Ιταλός επιθετικός επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία για να παρακολουθήσει τη Γιουνάιτεντ να παίζει με τη Φούλαμ την τελευταία μέρα της περασμένης σεζόν, πήρε μαζί του και τον Λορέντζο

Το παιδί παρουσιάστηκε στους παίκτες της Γιουνάιτεντ μετά το παιχνίδι. Στη συνέχεια, αυτός και ο πατέρας του βγήκαν μόνοι τους στο γήπεδο μπροστά στο σημείο όπου ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πέτυχε το γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα. «Είπα ότι αυτό είναι το γκολ όπου σκόραρε ο μπαμπάς», είπε περήφανα ο Μακέντα.

Στη συνέχεια ο Αργεντίνος εξέφρασε τη γνώμη του για την εκ νέου ανάπτυξη της Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» ή την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου γηπέδου. 

«Θα ήμουν κατά της καταστροφής του σταδίου και της κατασκευής του κάπου αλλού», ανέφερε αρχικά στην Mail Sport. «Πιστεύω ότι η δομή και η ιστορία του τόπου πρέπει να μείνουν εκεί και στη συνέχεια να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Ακόμα κι αν χτίσεις δίπλα του - και είμαι σίγουρος ότι θα το έκαναν καταπληκτικό γήπεδο. Είναι ένα μέρος όπου όλοι οι οπαδοί απολάμβαναν υπέροχα παιχνίδια και αναμνήσεις. 

Την πρώτη μέρα που υπέγραψα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ήμουν παιδί, το περπάτημα μέσα στο γήπεδο μου έδινε μια ιδιαίτερη αίσθηση. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. είναι μαγικό. Δεν είναι μόνο το μέρος όπου έβαλα το γκολ, είναι το σπίτι για όλους όσους υποστηρίζουν τη Γιουνάιτεντ. Όταν γύρισα πίσω, ήταν το ίδιο. Προφανώς, πρέπει να αναβαθμιστεί, αλλά η ιστορία αυτού του συλλόγου είναι επίσης αυτό το γήπεδο», κατέληξε. 

Τώρα στα 32 του, ο Μακέντα έχει παίξει σε 12 συλλόγους σε μια πολυταξιδεμένη καριέρα που τον οδήγησε από τη Σαμπντόρια στην Ντόνκαστερ, με πιο πρόσφατο προορισμό την τουρκική Ανκαραγκούτσου

Οι οπαδοί στην Τουρκία και την Ελλάδα δεν είναι ακριβώς γνωστοί για την αυτοσυγκράτηση τους, αλλά ο ίδιος επιμένει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την έκρηξη του θορύβου στο Όλντ Τράφορντ εκείνη την ημέρα. «Δεν υπάρχει περίπτωση», είπε ο Μακέντα, μιλώντας από το σπίτι του στην Άγκυρα. «Έχω δει υπέροχες ατμόσφαιρες, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια της Αθήνας, στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και εδώ στην Τουρκία. Παίζουμε σε μερικά υπέροχα γήπεδα με κάποιες τρελές ατμόσφαιρες όταν παίζεις εκτός έδρας με τη Γαλατασαράι και τη Φενερμπαχτσέ. 

Έχω καταφέρει να σκοράρω πολλά γκολ, αλλά ποτέ δεν άκουσα θόρυβο όπως εκείνη την ημέρα. Ίσως δεν θα το κάνω ποτέ. Εκείνη η μέρα στο ντεμπούτο μου ήταν τρελή, ήταν ένας τρελός θόρυβος».