Φάνηκε η δουλειά του… Καρβαλιάλ με τον Μεντιλίμπαρ!

O Μεντιλίμπαρ και ο Καρβαλιάλ

i

© Intime

Φάνηκε η δουλειά του… Καρβαλιάλ με τον Μεντιλίμπαρ!

Ο Διονύσης Βερβελές στο blog του στο Sportal αναλύει το 4-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ, αλλά και την επόμενη ημέρα…

Επιτέλους, είδαμε αντίδραση του Αγίου Χαραλάμπους στον Ολυμπιακό! Φτάσαμε 10 Φλεβάρη, για να συνειδητοποιήσουμε ότι η ομάδα αναπνέει στο 2024 και πως μπορεί να σώσει την παρτίδα, θα φανεί σε πόσο βαθμό.

 Έμεινε εκτός Κυπέλλου βέβαια, έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα, αλλά διοικητικά, δείχνει πως θέλει να αντιδράσει και να το κυνηγήσει. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε, πως με την επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη χώρα μας, είδαμε δύο σοβαρές κινήσεις. Τον Κοβάσεβιτς αντί του Άλβες και τον Μεντιλίμπαρ αντί του Καρβαλιάλ

Προφανώς και η εικόνα που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στον ΟΦΗ, ήταν δουλειά του… Πορτογάλου κόουτς. Αστειεύομαι λίγο, αλλά θέλω να είμαι και δίκαιος. Είναι ξεκάθαρο πως είχε χαθεί κάθε επαφή στα αποδυτήρια. Δεν γίνεται π.χ. στο επόμενο ματς από αυτό που απολύθηκε ο προπονητής, να βλέπεις μια τέτοια εικόνα.

Παίκτες που… περπατούσαν, να τρέχουν παντού, να βγάζουν ενέργεια, να έχουν διάθεση, όρεξη για μπάλα, να απολαμβάνουν κάθε στιγμή και να οδηγούν την ομάδα στο 4-0 επί του ΟΦΗ. Όχι ότι οι Κρητικοί είναι κανά… θεριό, ειδικά με την εικόνα τους τελευταία, αλλά είναι μια ιστορική ομάδα που έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετούς. 

Είδαμε τον Ολυμπιακό να έχει 70% ποσοστό κατοχής της μπάλας, να την κυκλοφορεί εξαιρετικά, να πετυχαίνει τέσσερα γκολ, να έχει δοκάρι, να έχει άλλες φάσεις για τρία γκολ ακόμη τουλάχιστον! Έβλεπα τους «ερυθρόλευκους» και ειλικρινά απορούσα, αν ήταν οι ίδιοι που βλέπαμε στα προηγούμενα ματς να μην μπορούν να παίξουν σε τέτοια ένταση… Και εκτιμώ πλέον, πως περισσότερο ο Καρβαλιάλ «έχασε» τα αποδυτήρια και παίκτες και μαζί το μυαλό του, κάνοντας αλχημείες στις εντεκάδες του. Καλή ώρα, τα δύο αριστερά μπακ ως… μόνιμη συνταγή στη Λεωφόρο. 

Ο Συλαϊδόπουλος, έχοντας την επιτυχία με την πρόκριση επί της Ίντερ στο Youth League, έκανε τα βασικά. Έβαλε τον Φορτούνη στη θέση του, μια κανονική εντεκάδα και κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να κερδίσει πόντους και να κάνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακούς δικαιωμένους που τον πήραν από τον Παναθηναϊκό. Ένας σοβαρός πάνω από όλα άνθρωπος και ταπεινός όπως φαίνεται. Έτσι, μπορεί να έχει μέλλον. 

Κάτι η κανονικότητα έτσι, κάτι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έβλεπαν στη σουίτα ψηλά τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του, έφερε… αφύπνιση, αντίδραση και το πιο εύκολο βράδυ στο Καραϊσκάκη μετά από πάρα πολύ καιρό. Όλοι ήταν ήρεμοι και έγινε και η ανάλογη διαχείριση, με ξεκούραση παικτών και χρόνο σε άλλους που μπορεί να χρειαστούν την Πέμπτη κόντρα στην Φερεντσβάρος

Ο Μεντιλίμπαρ ήρθε και αναλαμβάνει. Δεν… φοβήθηκε να χρεωθεί αποτυχία, αντιθέτως πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στη συνέχεια και να κάνει καλή πορεία στο Conference. Κάπως έτσι πέτυχε η συνταγή πέρσι με την Σεβίλλη, άλλα δεδομένα βέβαια, αλλά είναι μαγκιά του που ήρθε και ανέλαβε πριν από μία τόσο μεγάλη μάχη. 

Το βασικότερο για τον Ολυμπιακό πάντως και με τα γήπεδα να ανοίγουν, είναι πως θα έχει δίπλα του και τον κόσμο. «Έβραζαν» οι οπαδοί με την εικόνα στα τελευταία ματς και όχι αδίκως. Είδαν, όμως, άλλη… ομάδα στο 4-0 επί του ΟΦΗ και έναν προπονητή που έρχεται με την αύρα του κατόχου ευρωπαϊκού τροπαίου. Δημιουργείται μία προοπτική και με κάτι ακόμη…

Νομίζω ότι οι μεταγραφές Ιανουαρίου του Ολυμπιακού, θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από του καλοκαιριού. Ο Κάρμο δεν είχε πίεση, αλλά δείχνει άλλη… αύρα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Τσικίνιο έβγαλε ενέργεια και έχει ποιότητα… Ο Ναβάρο έχει ήδη στείλει μηνύματα, αλλά τα πιο ωραία εκτιμώ, πως ήρθαν από την… επιστροφή του Φορτούνη και του Ποντένσε στη δράση. 

Είδαμε τον αρχηγό των Πειραιωτών χαμογελαστό, ένα ωραίο τετ α τετ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον γιο του, έπαιξε στη θέση που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη. Κι από εκεί, μπορείς να παίρνεις πράγματα… Όσον αφορά στον Ποντένσε, απολαυστικός. Τεράστια διάθεση, τρεξίματα, ασίστ, γκολ, Ποντένσε από τα… παλιά. 

Μέγερι στο Sportal: «Είμαι ευγνώμων στον κορυφαίο προπονητή που είχα ποτέ, τον Ερνέστο Βαλβέρδε – Φουστέρ στον Ολυμπιακό; Θα ήθελα πολύ να το δω!» (vid)
SPORTAL ORIGINALS

12:00 - 10.02.2024

Μέγερι στο Sportal: «Είμαι ευγνώμων στον κορυφαίο προπονητή που είχα ποτέ, τον Ερνέστο Βαλβέρδε – Φουστέρ στον Ολυμπιακό; Θα ήθελα πολύ να το δω!» (vid)

O Μπάλας Μέγερι στην κάμερα του Sportal! Ο άλλοτε γκολκίπερ του Ολυμπιακού και νυν της Ντεμπρετσένι μίλησε στους Διονύση Βερβελέ και Τζιοβάνι Ζάκαρη για τα χρόνια του στην Ελλάδα με τα «ερυθρόλευκα», αποθέωσε τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Αριέλ Ιμπαγάσα, θυμήθηκε τον Μιλτιάδη Μαρινάκη ως μικρό παιδί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αποκάλυψε τα δυνατά σημεία της Φερεντσβάρος και υποστήριξε πως μελλοντικά ο Νταβίντ Φουστέρ θα ταίριαζε ιδανικά στον πάγκο των Πειραιωτών.

Στο κατάλληλο σημείο έρχεται αυτή η εικόνα και από τους δύο, γιατί είναι παίκτες που ο κόσμος πιστεύει και γουστάρει… Κι αν συνεχίσουν έτσι, τότε είναι ξεκάθαρο πως κάτι… άλλο γινόταν στο Ρέντη τους δύο τελευταίους μήνες. 

Για την Φερεντσβάρος θα τα… πούμε και με νέο blog, αλλά και στις εκπομπές του Sportal. Η ψυχολογία πάντως έχει γυρίσει όχι για τη νίκη επί του ΟΦΗ, αλλά για το «πακέτο» κινήσεων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εδώ, δεν τα… παράτησε όπως ορισμένοι έλεγαν και το απέδειξε με δύο σημαντικότατες κινήσεις. Τώρα μένει να φανεί αν θα έρθει και η δικαίωση στους αγωνιστικούς χώρους…