Να αποχαιρετήσει τα προκριματικά με το κεφάλι ψηλά θέλει η Ελλάδα κόντρα στη Γαλλία

Γαλλία - Ελλάδα

i

© Intime

Να αποχαιρετήσει τα προκριματικά με το κεφάλι ψηλά θέλει η Ελλάδα κόντρα στη Γαλλία

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:38 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 21.11.2023

Ελλάδα και Γαλλία θα κοντραριστούν στην Opap Arena (21/11, 21:45) για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη να δώσει το τελευταίο της παιχνίδι για το 2023! 

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ θα τεθεί αντιμέτωπο με την Εθνική Γαλλίας στην Opap Arena (21/11, 21:45), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μείνει και τυπικά εκτός διεκδίκησης των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης, θα τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου και στη συνέχεια θα στρέψει την προσοχή της στους... τελικούς του Μαρτίου.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ελλάδα θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες, καθώς εκτός των Κουρμπέλη, Μάνταλου, Τσιμίκα και Μπάλντοκ, νοκ-άουτ έχει τεθεί και ο Σιώπης, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντεσάν αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation. Ήδη έγινε γνωστό ότι βασικός τερματοφύλακας θα είναι ο Μπρις Σάμπα, ο οποίος θα κάνει τη δεύτερη διεθνή συμμετοχή του μετά το ντεμπούτο του τον περασμένο Ιούνιο στο Γιβραλτάρ (3-0), ενώ δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο και ο σούπερ σταρ των «τρικολόρ», Κιλιάν Εμπαπέ.

Πιθανές συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος - Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης - Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας - Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης

Γαλλία: Σαμπά - Κουντέ, Σαλιμπά, Ντισασί, Λ. Ερναντέζ - Φοφανά, Ραμπιο - Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Κομάν - Μ. Τιράμ

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Βοηθοί: Γιαν Σάιντελ, Ντόμινικ Σαλ

4ος: Μάρτιν Πέτερσεν (Γερμανία)

VAR: Μάρκο Φριτζ, Κρίστιαν Ντίνγκερτ

Πογέτ: «Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ έκανε δηλώσεις λίγες ώρες πριν το ματς με τους «τρικολόρ» στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κι όπως τόνισε: «Αυτός ο αγώνας πρέπει να χρησιμεύσει ως προετοιμασία με πολλή ευφυΐα. Να είμαστε ταπεινοί και να αποδεχθούμε την πραγματικότητα: Η Γαλλία είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα. Πρέπει όμως να βρούμε μια φόρμουλα για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτή τη διαφορά επιπέδου».

Που θα δείτε Ελλάδα - Γαλλία - Όλες οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

08:30 - 21.11.2023

Που θα δείτε Ελλάδα - Γαλλία - Όλες οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Από το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας (21/11) ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Γαλλία για τη 10η και τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της προκριματικής φάσης του EURO 2024.

Όσον αφορά το μέλλον του στη «γαλανόλευκη», ο Ουρουγουανός τεχνικός δήλωσε: «Δεν θέλω σίγουρα να φύγω από εδώ. Αν μιλάω, είναι για να γίνουν τα πράγματα. Χρειαζόμαστε συνέχεια και συνέπεια. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου, ζητάω και από τους παράγοντες. Θέλω περισσότερα, πιο γρήγορα. Έτσι κερδίζουμε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πογέτ.