«Έκλεισε» το φιλικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία μία εβδομάδα πριν το Euro

Ελλάδα

i

© Intime

«Έκλεισε» το φιλικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία μία εβδομάδα πριν το Euro

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:14 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 20.03.2024

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία σε φιλικό αγώνα μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας θα κοντραριστεί με την Εθνική Γερμανίας μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro (7/6) σε ένα σπουδαίο φιλικό, το οποίο θα αποτελέσει... πρόβα τζενεράλε για τα «πάντσερ».

Η μεγάλη διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου. Αν έχει περάσει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επίσης το σπουδαίο αυτό παιχνίδι θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο Γκουστάβο Πογέτ. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με Τουρκία, Τσεχία και Πορτογαλία.

Όπως γνωστοποίησε και η ΕΠΟ, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η 10η στην ιστορία της Εθνικής με τη Γερμανία και η 2η που θα έχει φιλικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΠΟ:

«Τη διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γερμανία θα αντιμετωπίσει η Εθνική σε φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Borussia Park του Monchengladbach στις 20:45 (τοπική).

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η 10η στην ιστορία της Εθνικής με την Γερμανία και η 2η που θα έχει φιλικό χαρακτήρα. Τελευταία φορά οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στις 22 Ιουνίου 2012 στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Γκντανσκ, όπου η Γερμανία επικράτησε 4-2 (τα γκολ της Ελλάδας είχαν σημειώσει ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης).

Το μεγάλο φιλικό παιχνίδι Γερμανία-Ελλάδα είναι προγραμματισμένο ακριβώς μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του EURO 2024 και θα είναι το τελευταίο για τους γηπεδούχους πριν από την πρεμιέρα του τουρνουά Γερμανία-Σκωτία στις 14 Ιουνίου».

Πογέτ: «Δεν σκέφτομαι το συμβόλαιό μου που λήγει - Συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»

Tη δική της μάχη θα δώσει την ερχόμενη Πέμπτη (21/3) η Εθνική Ελλάδας, η οποία θα υποδεχθεί το Καζακστάν στην «OPAP Arena», για τα ημιτελικά των playoffs του Νations League.

Λίγα 24ωρα πριν το ματς με τους Καζάκους, ο Γκουστάβο Πογέτ τόνισε πως δεν σκέφτεται τη λήξη του συμβολαίου του, ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την πρόκρισή τους στους «8» του Europa Conference League.

Για την αναβολή στη Super League: «Είναι πολύ σημαντική η διακοπή, ευχαριστώ τη Super League γιατί σήμερα και χθες έκανα δύο δυνατές προπονήσεις με την ομάδα. Δύο χρόνια πριν ξεκινήσαμε μία προσπάθεια και τώρα είμαστε κοντά στον στόχο μας».

Για την ετοιμότητα: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες είμαστε έτοιμοι»

Για το παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν και τον τελικό των playoffs: «Το πρώτο παιχνίδι είναι κλειδί. Μόνο αυτό κοιτάμε. Πρέπει να είναι καλά οι παίκτες και να είναι συγκεντρωμένοι. Να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν στον αγωνιστικό χώρο».

Για την κατάσταση των παικτών και τη φόρμα τους: «Παρακολουθούσα τους ποδοσφαιριστές, ήμουν σε επαφή με τους γυμναστές των ομάδων. Όπως σας είπα δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για το Καζακστάν και τη δυναμική που μπορεί να βγάλει: «Είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τα πάντα για αυτούς. Θα εκπλαγώ αν αλλάξουν κάτι. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Για το αν θεωρούνται εύκολα τα πράγματα για την Εθνική: «Το πιο επικίνδυνο είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο».

Για το τι θα κάνει σε περίπτωση που του προσφερθεί νέο συμβόλαιο: «Εξαρτάται. Γιατί σε κάθε συμβόλαιο υπάρχουν άλλοι όροι. Αλλά θα παραμείνω ίδιος προπονητής και ο ίδιος άνθρωπος».

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν στο πρωτάθλημα του Καζακστάν - Έχουν περάσει από Ολυμπιακό
REST OF THE WORLD

11:06 - 19.03.2024

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν στο πρωτάθλημα του Καζακστάν - Έχουν περάσει από Ολυμπιακό

Στο πρωτάθλημα του Καζακστάν, το οποίο θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Πέμπτη (21/03, 21:45) στην «OPAP Arena», αγωνίζονται δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ποιοι είναι αυτοί.

Για το αν σκέφτεται το τέλος του συμβολαίου του: «Όχι, έχω ολοκληρώσει δύο συμβόλαια ως παίκτης και στα δύο έπαιζα μέχρι το τελευταίο λεπτό».

«Πρώτον, ευχαριστώ τον κ. Σπανό για την παραχώρηση του προπονητικού και δεύτερον συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, για την πρόκριση. Είναι σημαντικό να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε κλείνοντας ο Γκουστάβο Πογέτ.