Εμιλιάνο Μαρτίνες: «Απλά δεν καταλαβαίνω τους κανονισμούς...»

Εμιλιάνο Μαρτίνες

i

©Photo by Alex Pantling/Getty Images/Ideal Images

Εμιλιάνο Μαρτίνες: «Απλά δεν καταλαβαίνω τους κανονισμούς...»

Κώστας Τόπας 08:39 - 20.04.2024

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες εξέφρασε τα παράπονά του για τους κανονισμούς της UEFA και για την τιμωρία που του επέβαλλε, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το πρώτο ματς της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Conference League.

Ο ήρωας της διαδικασίας των πέναλτι της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνες, δεν αποβλήθηκε στη ρεβάνς με τη Λιλ στον προημιτελικό του Europa Conference League της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε διπλή κίτρινη κάρτα, αλλά θα χάσει τον πρώτο ημιτελικό αγώνα, κόντρα στον Ολυμπιακό (02/05).

Στην αναμέτρηση με τους Γάλλους έγινε κάτι που δεν συμβαίνει και πολύ συχνά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την απορία του κόσμου που παρακολούθησε το ματς. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες, όμως δεν αποβλήθηκε ποτέ. Και παρότι πολλοί μπορεί να θεώρησαν ότι αυτό οφείλεται σε λάθος του διαιτητή, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες χάνει το πρώτο παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό - Τι ισχύει με τις κίτρινες κάρτες στα ημιτελικά
CONFERENCE LEAGUE

08:31 - 19.04.2024

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες χάνει το πρώτο παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό - Τι ισχύει με τις κίτρινες κάρτες στα ημιτελικά

Μια σημαντική απουσία θα έχει η Άστον Βίλα στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Europa Conference League. Αυτή του βασικού της τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Τι λέει ο κανονισμός

Ο Αργεντινός γκολκίπερ δεν αποβλήθηκε διότι τη μία κάρτα την αντίκρισε στην κανονική διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό, ενώ την άλλη στη διαδικασία των πέναλτι. Και ο κανονισμός αναφέρει ότι στη... ρωσική ρουλέτα μηδενίζονται οι κάρτες, που έχουν δοθεί είτε στην κανονική διάρκεια είτε στην παράταση.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την «Αλμπισελέστε» θα τιμωρηθεί για τον πρώτο αγώνα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη 2 Μαΐου. Η UEFA επιβεβαίωσε την τιμωρία του, δηλώνοντας ότι δέχθηκε τρεις κίτρινες κάρτες στον προημιτελικό κόντρα στη Λιλ.

«Οι κίτρινες κάρτες και οι προειδοποιήσεις από το παιχνίδι δεν μεταφέρονται στα πέναλτι, αλλά ένας παίκτης που έλαβε κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν μπορεί να λάβει μέρος. Οι παίκτες, οι αναπληρωματικοί, οι παίκτες που έχουν αλλάξει και οι υπεύθυνοι της ομάδας μπορούν να πάρουν κόκκινη ή κίτρινη κάρτα κατά τη διάρκεια των πέναλτι», αναφέρει ο σχετικός κανονισμός.

Ήταν μια κόλαση βόλτα σε όλη μου την καριέρα. Είμαι πιστός και εργατικός και ήταν το πεπρωμένο μου σήμερα» είπε στο «ΤNT Sports» ο Εμιλιάνο Μαρτίνες. «Πάντα λέω σε όλη μου την καριέρα, χρωστάω στους συμπαίκτες μου εκείνες τις στιγμές, ακόμα και όταν παρακολουθούσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σίτι, ο προπονητής έλεγε ότι μπορεί να πάμε στα πέναλτι και ότι θα είναι η στιγμή μου.

Ωστόσο, δέχομαι κάρτα μετά από 30 λεπτά και χάνουμε στο παιχνίδι, οπότε δεν ξέρω τι ήθελε ο διαιτητής για μένα. Στο άουτ, δεν υπήρχε μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ζητούσα μια μπάλα από τον ball boy... και μετά με τιμώρησε ο ρέφερι. Απλώς δεν καταλαβαίνω τους κανονισμούς», κατέληξε ο Αργεντινός πορτιέρε.