Γιατί ο τερματοφύλακας της Λιλ ήταν στη θέση του, αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες μερικά μέτρα μακριά στα πέναλτι
i

© PrtScr

Γιατί ο τερματοφύλακας της Λιλ ήταν στη θέση του, αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες μερικά μέτρα μακριά στα πέναλτι

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:48 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:48 - 20.04.2024

Θέμα συζήτησης ο Εμιλιάνο Μαρτίνες σε όλη την Ευρώπη. Και όχι μόνο για τις δύο κίτρινες κάρτες που δέχτηκε σε ένα ματς, χωρίς να αποβληθεί.

Μεγάλη κουβέντα έχει προκύψει σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες. Τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, αντιπάλου του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League. Γιατί έχει προκύψει αυτή η κουβέντα;

Γιατί ο Αργεντινός τερματοφύλακας στον δεύτερο προημιτελικό απέναντι στη Λιλ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες αλλά δεν αποβλήθηκε. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι στη διαδικασία των πέναλτι, που δέχτηκε τη δεύτερη, οι κίτρινες του αγώνα έχουν «μηδενίσει». Ο Μαρτίνες δέχτηκε την πρώτη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και τη δεύτερη στα πέναλτι.

Κι όμως: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες παραβίασε κανονισμό της IFAB κατά τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Λιλ που εισήχθη εξαιτίας του (vid)
CONFERENCE LEAGUE

08:54 - 20.04.2024

Κι όμως: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες παραβίασε κανονισμό της IFAB κατά τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Λιλ που εισήχθη εξαιτίας του (vid)

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες παραβίασε έναν κανόνα κατά τη νίκη της Άστον Βίλα στη διαδικασία των πέναλτι επί της Λιλ, ο οποίος εισήχθη απευθείας λόγω της δικής του συμπεριφοράς σε έναν άλλο αγώνα.

Ο λόγος; Το γεγονός πως όταν έπιασε το πρώτο πέναλτι της Λιλ, γύρισε και έκανε στους οπαδούς της να σωπάσουν. Αυτό έφερε την έκρηξη των Γάλλων οπαδών, ενώ λόγω της κίνησής του ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα είδε τα πέναλτι της ομάδας του από πιο μακρινή απόσταση.

Ο διαιτητής έδωσε την εντολή

Ως είθισται και όπως βλέπετε στη φωτογραφία και από τον τερματοφύλακα της Λιλ, οι τερματοφύλακες της ομάδας που εκτελεί πέναλτι κάθονται σε κοντινή απόσταση από το τέρμα και κοντά στη γραμμή του άουτ. Δίπλα στον βοηθό. Αλλά ο Μαρτίνες παρακολουθούσε τη διαδικασία εκτέλεσης των συμπαικτών του από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.

© PrtScr

Ο διαιτητής αμέσως μετά την κίτρινη κάρτα που του έδωσε, του έδωσε εντολή να πάει σε εκείνο το σημείο και να κάτσει για να μην υπάρχει περαιτέρω ένταση με τους οπαδούς της Λιλ. Να μην είναι δηλαδή κοντά τους, αφού θα μπορούσαν να τον... σημαδεύουν ευκολότερα και σίγουρα θα παρέμενε η ένταση.

Έτσι εκτός από το μάλλον... παράδοξο με τις δύο κίτρινες κάρτες, είχαμε ακόμα ένα με πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες. Και αυτό ήταν η απόσταση από την οποία παρακολουθούσε τα πέναλτι.