«Αντίο Παρί, έρχεται»: Ο ισπανικός Τύπος περιμένει τον Εμπαπέ και αντιδρά στο τέλος της «σαπουνόπερας»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

«Αντίο Παρί, έρχεται»: Ο ισπανικός Τύπος περιμένει τον Εμπαπέ και αντιδρά στο τέλος της «σαπουνόπερας»

Κώστας Τόπας 08:34 - 16.02.2024

Μετά τις αποκαλύψεις για τη μελλοντική αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν, ο ισπανικός Τύπος χαιρέτισε «το τέλος μιας σαπουνόπερας».

Τα ΜΜΕ της Μαδρίτης το περίμεναν εδώ και αιώνες. Η Marca μάλιστα αστειεύτηκε για το θέμα, αποκαλύπτοντας ότι ο πρώτος τίτλος της για τον Κιλιάν Εμπαπέ χρονολογείται πριν από σχεδόν επτά χρόνια. «Φεύγει» και «Έρχεται», τιτλοφορεί σήμερα η εφημερίδα, ανακοινώνοντας τόσο την αποχώρηση του Γάλλου από την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και την επικείμενη άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Η μεγαλύτερη μεταγραφή στον κόσμο», διαβάζουμε στις στήλες της εφημερίδας.

 από την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και την επικείμενη άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Η μεγαλύτερη μεταγραφή στον κόσμο», διαβάζουμε στις στήλες της εφημερίδας.

Στις σελίδες της η Marca αναλύει τις συνθήκες άφιξης του Εμπαπέ στον σύλλογο της Μαδρίτης. «Η Ρεάλ περίμενε τον Εμπαπέ να κάνει την πρώτη κίνηση. Το έκανε. Ο Γάλλος αστέρας έπρεπε να δείξει δημόσια την επιθυμία του να φύγει από την Παρί ώστε ο Φλορεντίνο Πέρεθ και η ομάδα του να πιάσουν δουλειά και η Ρεάλ Μαδρίτης να υπογράψει τον παίκτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα διαβεβαιώνει ότι αν ο ισπανικός σύλλογος πρόσφερε 50 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν στον Εμπαπέ το 2022, η προσφορά θα ήταν τώρα μόνο τα μισά. «Ο σύλλογος επιθυμεί να διατηρήσει τη φυσική τάξη των αποδυτηρίων του και να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα του συλλόγου».

«Η Παρί των Galacticοs θα γίνει αρχαία ιστορία από τον Ιούνιο»

Η AS, η άλλη μεγάλη εφημερίδα της Μαδρίτης, αναφέρει επίσης πολλά για την υπόθεση Εμπαπέ. Το «Αντίο Παρίσι» διασχίζει το πρωτοσέλιδο. «Αυτό είναι το τέλος μιας από τις σαπουνόπερες των τελευταίων πέντε ετών, αυτού του αιώνα, πιθανώς ακόμη και της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Ο Κιλιάν Εμπαπέ φεύγει από την Παρί» Πρόκειται για μια «επανάσταση στη Γαλλία» και το τέλος μιας εποχής στην Παρί. «Η Παρί των Galacticοs θα γίνει αρχαία ιστορία από τον Ιούνιο και το Κατάρ ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα νέο έργο χωρίς μεγάλα αστέρια», γράφει η AS.

Η εφημερίδα της Μαδρίτης εξετάζει επίσης το τι σημαίνει αυτή η μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Αυτό θα μεταφέρει τον σύλλογο σε άλλη διάσταση. Πρώτον, όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. Δεύτερον, από αθλητικούς όρους. Ο Γάλλος είναι, χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη».

Η El Mundo μιλάει για την αστάθεια του Εμπαπέ

Σε El Mundo και El Pais, ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται στις σελίδες του αθλητισμού και όχι στο πρωτοσέλιδο. «Ο Εμπαπέ κάνει το πρώτο βήμα», αναφέρει η El Mundo, πριν ξεκινήσει το άρθρο ως εξής: «Αυτή τη φορά, φαίνεται έτσι. βρίσκεται ακόμα σε ορισμένα γραφεία της Ρεάλ Μαδρίτης, η άφιξη του Γάλλου διαμορφώνεται».

Στην Καταλονία, προφανώς, το θέμα είναι λίγο λιγότερο τονισμένο. Ο Κιλιάν Εμπαπέ εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδο της Mundo Deportivo, αλλά στο βάθος. Το κύριο θέμα παραμένει η αναζήτηση προπονητή για την Μπαρτσελόνα, με πληροφορίες γύρω από τον Χάνσι Φλικ και τον Τόμας Τούχελ. Μέσα στην εφημερίδα, μόνο μία σελίδα αφορά πληροφορίες για τη μελλοντική αποχώρηση του Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν, απλά για να μεταδοθούν οι πληροφορίες από την προηγούμενη μέρα.

Ανάλογη αντιμετώπιση και στο Sport, την άλλη μεγάλη καταλανική καθημερινή, που προτιμά να βάζει την Αλεξία Πουτέγιας στην πρώτη σελίδα. «Ο Εμπαπέ ενημερώνει την Παρί ότι φεύγει», γράφει η εφημερίδα μόνο για τον Γάλλο. Είναι λοιπόν θέμα «της μεγαλύτερης σαπουνόπερας που έστησε ένας παίκτης τα τελευταία χρόνια». Προφανώς, όλη η Ισπανία μάλλον δεν είναι χαρούμενη που γνωρίζει ότι ο Εμπαπέ είναι τόσο κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης.