Η αινιγματική δημοσίευση του Εμπαπέ που προκάλεσε σάλο μετά το «στράβωμα» για την αλλαγή του (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images/Ideal Images

Η αινιγματική δημοσίευση του Εμπαπέ που προκάλεσε σάλο μετά το «στράβωμα» για την αλλαγή του (vid)

Κώστας Τόπας 08:48 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 01.04.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media που έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την απόφαση του Λουίς Ενρίκε να τον αντικαταστήσει στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ.

Το ντέρμπι μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν, ολοκληρώθηκε με μια νίκη των Παριζιάνων με 2-0. Ωστόσο, στο επίκεντρο όλων βρέθηκε ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κέρδιζε 0-1. Ο Γάλλος επιθετικός, στενοχωρημένος από την αλλαγή, πήγε στον πάγκο αναστατωμένος, αν και ο Ισπανός τεχνικός επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι αποφάσεις του έχουν σκοπό να «ψάξει το καλύτερο για την ομάδα» και ότι, επιπλέον, έχει «κουραστεί» να συζητά το συγκεκριμένο θέμα.

Αργότερα, στο Instagram, ο Κιλιάν Εμπαπέ ανέβασε μια φωτογραφία που έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα. Σε μια εικόνα στην οποία φαίνεται από πίσω, με το περιβραχιόνιο στο χέρι, στη βροχή, τη στιγμή της αλλαγής, ο αρχηγός των Παριζιάνων έδειξε τη φαινομενική θλίψη του, είτε λόγω της αλλαγής είτε επειδή αυτό ήταν το τελευταίο του ντέρμπι κόντρα στη Μαρσέιγ, πριν φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιούνιο.

Στα τελευταία επτά παιχνίδια της Ligue 1, ο Εμπαπέ έπαιξε μόνο ένα 90λεπτο αυτό κόντρα στη Μονπελιέ, την 26η αγωνιστική, έναν αγώνα στον οποίο σημείωσε χατ-τρικ και έδωσε τη νίκη στην Παρί Σεν Ζερμέν. Από τότε που επιβεβαιώθηκε, μέσω ανεπίσημης δήλωσης του συλλόγου, στα μέσα Φεβρουαρίου, ότι δεν θα ανανεώσει, ο Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε σταδιακά να τον «κόβει» από την βασική ενδεκάδα, γνωρίζοντας ότι, αργά ή γρήγορα, όπως ο ίδιος έχει επαναλάβει, η ομάδα του πρέπει να προσαρμοστεί στο να παίζει χωρίς τον καλύτερο παίκτη της.

Αυτό που δεν αμφισβητείται, τουλάχιστον σήμερα, είναι ότι ο Εμπαπέ πρόκειται να αντικατασταθεί σε αγώνες στους οποίους η Παρί Σεν Ζερμέν, σε αντίθεση με τη Ligue 1, διακυβεύεται τίτλους, όπως την Τετάρτη εναντίον της Ρεν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου ή στο Champions League με την Μπαρτσελόνα, στις 10 και 16 Απριλίου αντίστοιχα.

Η σχέση του Λουίς Ενρίκε με τον Εμπαπέ είναι εγκάρδια, αλλά ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν παίρνει αποφάσεις να προετοιμάσει την ομάδα του να συνηθίσει να παίζει χωρίς το αστέρι τους, του οποίου το μέλλον έχει κριθεί από την αρχή της χρονιάς.