Σίφουνας με δέκα παίκτες η Παρί Σεν Ζερμέν: Άλωσε το Βελοντρόμ κι έφυγε στο +12

Σίφουνας με δέκα παίκτες η Παρί Σεν Ζερμέν: Άλωσε το Βελοντρόμ κι έφυγε στο +12

Sportal newsroom 23:42 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 31.03.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν, αν κι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 40' νίκησε στο ντέρμπι της Μαρσέιγ και ξέφυγε 12 βαθμούς από τη δεύτερη Μπρεστ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ουσιαστικά έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Είχε τρεις σερί ισοπαλίες στη Ligue 1 και πριν τη διακοπή για τις εθνικές διέλυσε 6-2 εκτός έδρας τη Μονπελιέ. Για την 27η αγωνιστική είχε και πάλι αποστολή μακριά από το σπίτι της. Την περίμενε η μεγάλη της αντίπαλος, η Μαρσέιγ στο ντέρμπι του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε με δέκα παίκτες στο 40’, λόγω αποβολή του Μπεράλντο με δεύτερη κίτρινη, αλλά δεν πτοήθηκε.

Στο 53’ ο Βιτίνια άνοιξε το σκορ και η Μαρσέιγ παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση. Στο 86’, λοιπόν, ο Γκονζάλο Ράμος, από ασίστ του Ασένσιο έκανε το 2-0 και σφράγισε τη σπουδαία νίκη της Παρί, η οποία πλέον είναι στο +12 από τη δεύτερη Μπρεστ.

Να σημειωθεί ότι ο Ράμος στο 64’ πήρε τη θέση του Εμπαπέ, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεά του.

Οι φιλοξενούμενοι, παράλληλα, είχαν την τιμητική τους στα υπόλοιπα ματς. Έπειτα από τρεις σερί ήττες η Ναντ έκανε την έκπληξη στην Κυανή Ακτή, αφού νίκησε 2-1 τη Νις και πήρε ανάσα, στη μάχη για την παραμονή.

Η Τουλούζ επιβλήθηκε 3-0 της ουραγού Κλερμόν που κάνει σχέδια για τη δεύτερη κατηγορία, ενώ πολύτιμη νίκη με 2-0 πέτυχε και η Μονπελιέ στη Χάβρη, αφήνοντας την τοπική ομάδα στο +1 από την 16η θέση, που τη στέλνει στα μπαράζ παραμονής.

Νωρίτερα, η Μπρεστ με γκολ του Ρομέν Ντελ Καστίγιο στο 86΄ νίκησε 1-0 τη Λοριάν κι ανέβηκε εκ νέου στη δεύτερη θέση, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την παρθενική έξοδό της στο Champions League.

Η Στρασμπούργκ αντίθετα, λύγισε στο σπίτι της 2-0 τη Ρεν. Έτσι, της έκοψε τη φόρα για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παράλληλα έκανε σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.