Εμπαπέ για το «διαστημικό» γκολ: «Μόλις είδα τον τερματοφύλακα, ήξερα τι έπρεπε να κάνω» (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Εμπαπέ για το «διαστημικό» γκολ: «Μόλις είδα τον τερματοφύλακα, ήξερα τι έπρεπε να κάνω» (vid)

Κώστας Τόπας 08:37 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 19.11.2023

Η Γαλλία διέλυσε το Γιβραλτάρ με 14-0, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με διαστημική γκολάρα, γράφοντας ιστορία.

Η Γαλλία έσπασε τα κοντέρ και διέλυσε με το εξωπραγματικό 14-0 το Γιβραλτάρ. Ενας από τους πρωταγωνιστές των «τρικολόρ» ήταν και ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ κι έφτασε τα 300 γκολ και τα 46 με την εθνική του ομάδα.

Ο αστέρας έφτασε σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα στην καριέρα του, πριν κλείσει τα 25 του, φτάνοντας σε αυτό το ορόσημο νωρίτερα από ότι το έκαναν Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ. Ο Εμπαπέ το έκανε, μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ κρεμώντας τον γκολκίπερ του Γιβραλτάρ σχεδόν από το κέντρο. Ένα γκολ που του επιτρέπει να ξεπεράσει τον Αντουάν Γκριεζμάν στην κατάταξη των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της γαλλικής ομάδας.

«Είναι απλώς μέρος της διαδικασίας, υπάρχουν μερικοί παίκτες που σκόραραν 800 ή 850 γκολ στην καριέρα τους. Τα 300 είναι απλά ξεκαρδιστικό!. Πρέπει να συνεχίσω και να βελτιώνομαι τόσο για την ομάδα όσο και για την εθνική», είπε στο TF1 ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Οσον αφορά το γκολ που πέτυχε πίσω από το κέντρο ο Εμπαπέ τόνισε: «Είχα παρακολουθήσει τον τερματοφύλακα για τουλάχιστον 25 λεπτά», εξήγησε ο 24χρονος επιθετικός στο TF1. «Ήταν πολύ έξω από την εστία του, δεν καταλάβαινα γιατί. Μετά, λειτούργησε το ένστικτο. Όταν ο Γιουσούφ πήρε την μπάλα, ήξερα αμέσως τι έπρεπε να κάνω», κατέληξε ο Γάλλος αστέρας.

🔴Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!