Η δεύτερη ευκαιρία της Ελλάδας για πρόκριση και το σενάριο για Λουξεμβούργο στα playoffs του Nations League - Η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική

Σιώπης - Κολό Μουανί

i

©Intime

Η δεύτερη ευκαιρία της Ελλάδας για πρόκριση και το σενάριο για Λουξεμβούργο στα playoffs του Nations League - Η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική

Κώστας Τσιακλής 23:46 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:31 - 19.11.2023

Ολλανδία και Γαλλία συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Euro 2024. Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας και η τελευταία αγωνιστική.

Η Εθνική Ελλάδας δεν αγωνιζόταν σήμερα στα προκριματικά του Euro 2024 ωστόσο οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου έπαιξαν κανονικά στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. 

Στο ματς που ενδιέφερε περισσότερο τη «γαλανόλευκη», η Ολλανδία επικράτησε με 1-0 της Ιρλανδίας, χάρη σε γκολ του Γουτ Βέγχορστ στο 11'. Με αυτόν τον τρόπο οι «οράνιε» εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην τελική φάση του Euro 2024, αφού ανέβασαν τη διαφορά τους στο +3 από την Ελλάδα και έχουν το σενάριο ισοβαθμίας με το μέρος τους.

Στο άλλο παιχνίδι η Γαλλία δεν έδειξε έλεος κόντρα στο Γιβραλτάρ, το οποίο διέλυσε με 14-0, σπάζοντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης στα προκριματικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν για μεγάλο διάστημα και με δέκα παίκτες, κάνοντας ακόμα πιο μεγάλη τη διαφορά δυναμικότητας.

Η επόμενη αγωνιστική είναι και η τελευταία των προκριματικών του Euro 2024. Η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Τρίτη (21/11) τη Γαλλία στην «OPAP Arena» σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Πάντως όπως αντιλαμβάνεστε οι «τρικολόρ» έρχονται με άγριες διαθέσεις... Στο άλλο παιχνίδι το Γιβραλτάρ θέλει να ανακάμψει μετά την αποψινή ήττα ωστόσο το έργο του πάλι δεν θα είναι εύκολο αφού θα υποδεχθεί την Ολλανδία

Η δεύτερη ευκαιρία

Η Ελλάδα, όπως αναμενόταν, θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Euro 2024 της Γερμανίας τον ερχόμενο Μάρτιο. Στις 21 Μαρτίου 2024 είναι προγραμματισμένος ο ημιτελικός και θα γίνει στην Αθήνα, με πιθανότερο αντίπαλο το Καζακστάν και λέμε πιθανότερο διότι είναι ακόμα στο κόλπο για την πρόκριση από τον όμιλο!

Αν το Καζακστάν περάσει, τότε τη θέση του θα πάρει το Αζερμπαϊτζάν! Η Ελλάδα σ' αυτή την περίπτωση θα παίξει με το Λουξεμβούργο εντός κι αν νικήσει, τότε στις 26 Μαρτίου 2024 θα παίξει με τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν. Σε ό,τι αφορά την έδρα, θα γίνει κλήρωση τον Δεκέμβριο κι ενδέχεται και ο τελικός να γίνει στην OPAP Arena!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

21/11 21:45 Ελλάδα - Γαλλία

21/11 21:45 Γιβραλτάρ - Ολλανδία