Γράφει ιστορία ο Ζαΐρ-Εμερί πριν το ματς με την Ελλάδα: Γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που εκπροσωπεί την Εθνική Γαλλίας στη μεταπολεμική εποχή!

Ζαϊρέ-Εμερί

i

©Printscreen

Γράφει ιστορία ο Ζαΐρ-Εμερί πριν το ματς με την Ελλάδα: Γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που εκπροσωπεί την Εθνική Γαλλίας στη μεταπολεμική εποχή!

Κώστας Τσιακλής 20:49 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 18.11.2023

Ο Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Εθνική Γαλλίας και το όνομα του θα γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία των «τρικολόρ».

Η δράση στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024 συνεχίζεται. 

Στο ματς που επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον η Ολλανδία υποδέχεται την Ιρλανδία και θέλει το τρίποντο που θα της δώσει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα (21:45) η ήδη προκριμένη Γαλλία αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο φαβορί και αουτσάιντερ.

Η αναμέτρηση αυτή αποδεικνύεται και ιστορικό αφού ο Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Εθνική Γαλλίας αφού βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα των «τρικολόρ». Κάπως έτσι ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 10 ημερών θα γίνει ο νεαρότερος που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών της Γαλλίας στη μεταπολεμική εποχή.                                            

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχε μέχρι στιγμής ο Εντουάρντο Καμαβινγκά της Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιξε σε ηλικία 17 ετών, εννέα μηνών και 29 ημερών. Πάντως ο νεαρός Γάλλος θα απουσιάσει τόσο από το ματς με το Γιβραλτάρ, όσο και από αυτό με την Εθνική Ελλάδας (21/11) αφού τραυματίστηκε στην προπόνηση και θα απουσιάσει μέχρι τις αρχές του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2023 ο Ζαΐρ-Εμερί είχε γίνει και ο νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε νοκ-άουτ παιχνίδι του Champions League! Τότε ο νεαρός Γάλλος δεν είχε καν κλείσει τα 17 του χρόνια.

Οι τέσσερις παίκτες της Ελλάδας που έμειναν εκτός για τον αγώνα με τη Γαλλία
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:50 - 18.11.2023

Οι τέσσερις παίκτες της Ελλάδας που έμειναν εκτός για τον αγώνα με τη Γαλλία

Χωρίς τέσσερις παίκτες θα αγωνιστεί η Ελλάδα κόντρα στη Γαλλία, με τους Τσιμίκα, Κουρμπέλη, και Μάνταλο να είναι εκτός λόγω καρτών, ενώ ο Μπάλντοκ έμεινε έξω για λόγους ξεκούρασης.

Η ενδεκάδα της Γαλλίας

Κάτω από τα δοκάρια στο ματς με το Γιβραλτάρ θα είναι ο Μάικ Μενιάν της Μίλαν. Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Κλάους, Τοντιμπό, Ουπαμεκανό και Τεό Ερναντές. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Ζαΐρ-Εμερί με τον Αντριέν Ραμπιό ενώ πίσω από τον Μάρκους Τουράμ θα κινούνται οι Κιλιάν Εμπαπέ, Ουσμάν Ντεμπελέ και Αντουάν Γκριεζμάν.