Ο Ζαΐρ - Εμερί χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς του για να αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα

Ζαΐρ - Εμερί

Ο Ζαΐρ - Εμερί χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς του για να αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα

Δημήτρης Χούπης 18:52 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 14.11.2023

Ο Γουαρέν Ζαΐρ - Εμερί κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Γαλλίας, αλλά για να αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα χρειάζεται να πάρει υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς του.

Ο Γουαρέν Ζαΐρ - Εμερί αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Οι καλές του εμφανίσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν μάλιστα επιβραβεύτηκαν, αφού ο Ντιντιέ Ντεσάν τον κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Γαλλίας ενόψει των αγώνων με το Γιβραλτάρ και την Εθνική Ελλάδος

Ωστόσο ο 17χρονος ποδοσφαιριστής για να αποχωρήσει από τη Γαλλία για να έρθει στη χώρα μας, χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς του. Σε διαφορετική περίπτωση ο άσος της Παρί δεν θα μπορέσει να περάσει τα σύνορα προκειμένου να ταξιδέψει προς την Ελλάδα. 

Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε το 2016, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Κατά τον νόμο αυτό, ένας ανήλικος στη Γαλλία (ανεξαρτήτως από που είναι), χρειάζεται να πάρει υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς του για να μπορέσει να φύγει από τη χώρα, σε περίπτωση προφανώς που δεν συνοδεύεται από εκείνους. 

Η Γαλλία λοιπόν με τη νίκη της επί της Ολλανδία  με 2-1 στο Άμστερνταμ, εξασφάλισε την πρώτη θέση και την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2024. Μάλιστα η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν είναι αήττητη και στα τελευταία δύο παιχνίδια των προκριματικών οι «τρικολόρ» θα αντιμετωπίσουν το Γιβραλτάρ εκτός έδρας και την Εθνική Ελλάδος στην «OPAP Arena».