Τι είχε αναφέρει ο Σάντος πριν από λίγες μέρες για την Ελλάδα

Φερνάντο Σάντος

i

©Photo by Norbert Barczyk/PressFocus/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Τι είχε αναφέρει ο Σάντος πριν από λίγες μέρες για την Ελλάδα

Κώστας Τόπας 10:03 - 14.11.2023

Ο Φερνάντο Σάντος, σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε μιλήσει με λόγια καρδιάς για την Ελλάδα, την οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει δεύτερο σπίτι.

Ο Γκουστάβο Πογέτ άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την εθνική Ελλάδος, καθώς όπως τόνισε ο συνεργάτης του και συμπατριώτης του Μαουρίσιο Ταρίκο δεν θα είναι παρών στα ματς της «γαλανόλευκης» με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία, διότι είναι οκτώ μήνες απλήρωτος.

«Δεν έχει πληρωθεί από την Ομοσπονδία εδώ και οκτώ μήνες. Θέλουμε κάποιους κανόνες. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Έχει να κάνει με τον σεβασμό. Δυστυχώς δεν θα υπολογίζουμε τον Ταρίκο αυτή την εβδομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ΕΠΟ ωστόσο ο λόγος που ο Ταρίκο είναι απλήρωτος αφορά διαδικαστικά ζητήματα, καθώς ο συνεργάτης του Ουρουγουανού δεν έχει ΑΦΜ.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, η ηγεσία της ΕΠΟ αναζητεί τον διάδοχο. Ρόλο στο θέμα θα έχουν φυσικά και οι παλαίμαχοι διεθνείς Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας. Επαφές δεν είναι βέβαιο ότι έχουν ξεκινήσει ήδη, αλλά τα πρώτα ονόματα που ήδη ακούγονται είναι γνωστά στο ελληνικό κοινό. Ο Φερνάντο Σάντος και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Σάντος, είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν από μερικές ημέρες στην πορτογαλική «A Bola», μιλώντας με λόγια καρδιάς για την Ελλάδα, την οποία χαρακτηρίζει δεύτερο σπίτι.

«Έχω τεράστιο πάθος για αυτή τη χώρα (σ.σ: την Ελλάδα). Οι πάντες το ξέρουν. Δεν κρύβω ποτέ τίποτα. Η Πορτογαλία είναι η χώρα μου, είναι αυτή για την οποία υποφέρω, αλλά αυτή είναι η δεύτερη χώρα μου. Δεν μπορώ καν να πω δεύτερη χώρα, δυσκολεύομαι να προφέρω δεύτερη, ξέρετε τι λέω; Για μένα είναι και η χώρα μου. Είναι διαφορετικό, αλλά νιώθω σαν στο σπίτι μου εκεί, όπως στην Πορτογαλία», είπε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Σάντος οδήγησε την Ελλάδα στο Euro του 2012 και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και στις δύο διοργανώσεις έφτασε στη φάση των νοκ άουτ των αγώνων και στη Βραζιλία αποκλείστηκε στα πέναλτι, πριν φτάσει στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έμεινε ελεύθερος από την Πολωνία, όπου η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε καλά στα προκριματικά.