Εμπαπέ για Παρί: «Τους είχα ενημερώσει εδώ κι ένα χρόνο ότι δεν θα ανανεώσω»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by John Berry/Getty Images/Ideal Images

Εμπαπέ για Παρί: «Τους είχα ενημερώσει εδώ κι ένα χρόνο ότι δεν θα ανανεώσω»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:14 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 13.06.2023

Ο Κίλιαν Εμπαπέ θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, σχετικά με τον ντόρο που έχει προκαλέσει η ανανέωσή του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Όπως όλα δείχνουν, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Equipe», ο άσος της ομάδας αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε, με αποτέλεσμα τα σενάρια πώλησής του να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Η απόφαση του Νασέρ Αλ Κελαϊφί να ανανεώσει τον Γάλλο σταρ το περασμένο καλοκαίρι και να αφήσει με... άδεια χέρια τη Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε πολλά χαμόγελα στους Παριζιάνους, ωστόσο ένα χρόνο μετά η κατάσταση δεν μοιάζει ιδανική.

Τη φετινή σεζόν, η Παρί δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο Champions League, ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις κατάφερε να πανηγυρίσει μόνο το πρωτάθλημα. Το κακό κλίμα στα αποδυτήρια, οι συνεχόμενες συγκρούσεις, η «αδιαφορία» του Νεϊμάρ και η αποχώρηση του Μέσι έφεραν τον σύλλογο σε μία δύσκολη κατάσταση. Μετά την αποχώρηση του Pulga, η οποία αν και αναμενόμενη προκάλεσε αρκετό θόρυβο, σειρά παίρνει όπως όλα δείχνουν αυτή του Κίλιαν Εμπαπέ.

Τις τελευταίες ώρες, η απόφαση του Εμπαπέ έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο ο ίδιος βγήκε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει συζητήσει ποτέ με την Παρί Σεν Ζερμέν για νέο συμβόλαιο. Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο, ο 24χρονος σταρ έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με την ανανέωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω συζητήσει ποτέ για οποιαδήποτε ανανέωση συμβολαίου με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το διοικητικό συμβούλιο έχει ενημερωθεί από τις 15 Ιουλίου 2022 για την απόφασή μου να μην παρατείνω το συμβόλαιο και μετά το 2024. Έστειλα την επιστολή με σκοπό να επιβεβαιώσω όσα τους είχα πει ήδη».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γαλλίας, η διοίκηση των Παριζιάνων θα εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση πολύ σοβαρά, με σκοπό να βγάλει οικονομικό κέρδος και να μην τον χάσει ελεύθερο. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν θα δεχτεί να συζητήσει με μία πρόταση κάτω από τα χρήματα που έδωσε εκείνη για να τον πάρει το 2018 από τη Μονακό (180 εκατομμύρια ευρώ), ωστόσο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν δεν θα διαπραγματευτεί καμία πρόταση που δεν θα ξεπερνάει τα 160 εκατ.

Φυσικά, οι σκέψεις για πώληση προκύπτουν από το γεγονός ότι ο 24χρονος άσος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο «πικ» της καριέρας του και αν δεν πωληθεί σε αυτό το μεταγραφικό παράθυρο, τότε θα υπάρξει μεγάλη «χασούρα» αν φύγει τελικά την επόμενη χρονιά ως ελεύθερος. Στη... γωνία για την περίπτωση του περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν έχει σταματήσει λεπτό να τον παρακολουθεί, ενώ δεν είναι και λίγες οι αραβικές ομάδες που τον κοιτάζουν.