Ιστορική βραδιά για τον αδερφό του Εμπαπέ: Στα 16 του έκανε ντεμπούτο στη Ligue 1

Κιλιάν & Ίθαν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Ιστορική βραδιά για τον αδερφό του Εμπαπέ: Στα 16 του έκανε ντεμπούτο στη Ligue 1

Κώστας Τόπας 08:39 - 21.12.2023

Στα 25α γενέθλια του αδερφού του Κιλιάν, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Μετς (3-1), ο Ίθαν Εμπαπέ κατέγραψε τα πρώτα του λεπτά στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Υπέροχη βραδιά για τα αδέρφια Εμπαπέ. Ανήμερα των 25ων γενεθλίων του, ο Κιλιάν σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μετς (3-1), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής Ligue 1. Ο Ίθαν Εμπαπέ βρήκε την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο του ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Με το να παίρνει στα τελευταία λεπτά του αγώνα, τη θέση του Μανουέλ Ουγκάρτε, ο Λουίς Ενρίκε του έδωσε την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 22 ημερών. Για σύγκριση, ο μεγάλος του αδερφός Κιλιάν έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη Μονακό σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 13 ημερών, τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο νεαρός μέσος, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της Παρί η οποία στο τέλος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, πετυχαίνοντας τη 12η νίκη της σεζόν στο πρωτάθλημα. Οι Παριζιάνοι παραμένουν στην κορυφή έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Νις.

Ο Ίθαν Εμπαπέ από την πλευρά του κάνει ένα επιπλέον βήμα στην καριέρα του. Έχοντας γίνει βασικός κι αναντικατάστατος της U19 κι επί του παρόντος με επίδοξο συμβόλαιο, είχε ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λουίς Ενρίκε τις τελευταίες εβδομάδες.